Μέσα ατομικής προστασίας στην ΔΥΠΕ από την Περιφέρεια Κρήτης

Τα μέσα ατομικής προστασίας αφορούν 2.100 μάσκες υψηλής και 450 ολοσωμες στολές

Έξι συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης με υψηλή ροή και μέσα ατομικής προστασίας από την επαρχία Γιουχαν, παρέδωσε νωρίτερα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Λαμπρος Βαμβακας στην διοικητρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδακη και στον υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπιου

Τα μέσα ατομικής προστασίας αφορούν 2.100 μάσκες υψηλής και 450 ολοσωμες στολές .

Μέχρι το τέλος του μήνα η Περιφέρεια Κρήτης θα παραλάβει άλλους 20 αναπνευστήρες τους οποίους και θα διαθέσει στις μονάδες

Υποστηρίζεται ότι υπάρχει επάρκεια στα κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία ούτως ή άλλως αυξάνονται για την αντιμετώπιση των σοβαρών περιστατικών που θα προκύψουν.


Δωρεα

 

«Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του Κορωνοϊού και συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις δομές υγείας του νησιού ως προς την ενίσχυση της ετοιμότητάς τους και την αύξηση του βαθμού ανταπόκρισής τους στις επείγουσες ιατρικές ανάγκες και συνθήκες της πανδημίας που απαιτούν υψηλού επιπέδου Βιοϊατρικό εξοπλισμό και υψηλής ποιότητας Μέσα Ατομικής Προστασίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο παραδώσαμε σήμερα  στην 7η ΥΠΕ έξι συσκευές παροχής αναπνευστικής υποστήριξης που κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικές για την επιτέλεση του έργου των Κλινικών Covid της Κρήτης, καθώς και Μέσα Ατομικής Προστασίας για τη θωράκιση των επαγγελματιών υγείας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραδοθεί στην 7η ΥΠΕ και άλλος Βιοϊατρικός εξοπλισμός εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς.

Από την πλευρά της η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, παρουσία του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, αφού ευχαρίστησε δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Βαμβακά ανέφερε: «Μία σημαντική δωρεά υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια Κρήτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Λάμπρος Βαμβακάς, παρέδωσε για τις νοσοκομειακές δομές της Κρήτης υγειονομικό υλικό, μία σημαντική συνεισφορά συνεχίζοντας την καλή συνεργασία που έχουμε από την πρώτη στιγμή με την Περιφέρεια Κρήτης. Να ευχαριστήσουμε και τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας στέκονται δίπλα στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και στο Υπουργείο Υγείας και στην προσπάθεια που καθολικά γίνεται από όλους τους συναρμόδιους φορείς.»

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ