Μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και κόντεψε να πατήσει τον αστυνομικό!

Στον 25χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 27 μηνών με αναστολή

Μεταμεσονύκτιες ώρες έπεσε πάνω σε μπλόκο των ΤΑΕ Μεσσαράς και Ηρακλείου στην περιοχή των Καστελλιανών. Μετά από σχετικό σήμα για έλεγχο, ο 25χρονος οδηγός του επιβατηγού - που αποδείχτηκε και μεθυσμένος! -  πράγματι σταμάτησε το αυτοκίνητο, όμως ξαφνικά έβαλε μπρος και γκάζωσε. Ο αστυνομικός που εκείνη ακριβώς την στιγμή περνούσε μπροστά από το καπό για να κατευθυνθεί στην πλευρά του συνοδηγού γλίτωσε από θαύμα.

Αν δεν είχε κινηθεί αστραπιαία, το διερχόμενο όχημα θα τον είχε πατήσει, όπως υποστηρίζεται. Φυσικά το θέμα δεν έμεινε έτσι αφού οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο μπλόκο καταδίωξαν το νεαρό οδηγό, ο οποίος αναγκάστηκε να αφήσει κακήν κακώς το αυτοκίνητο του κοντά στις εγκαταστάσεις επιχείρησης της περιοχής και να τρέξει μέσα στα χωράφια. Όταν πια τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι από τη μέθη δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Ο ίδιος φέρεται να ζήτησε συγνώμη και να απέδωσε την λανθασμένη συμπεριφορά του στον φόβο του επειδή δεν είχε δίπλωμα. Όπως είπε, ξεκίνησε να βγάλει δίπλωμα όμως λόγω πανδημίας καθυστερεί η διαδικασία. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο μεταξύ άλλων για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για άνθρωπο λόγω οδήγησης υπό την επίδραση κατανάλωσης οινοπνεύματος, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια κ.α.

Στον 25χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών με τριετή αναστολή.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Κεντρική φωτογραφία αρχείου pexels 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ