Μία "Κρητική" εφαρμογή μυστηρίου και φαντασίας, με φόντο τη Βιολογία

Μία "Κρητική" εφαρμογή μυστηρίου και φαντασίας, με φόντο τη Βιολογία

Από τους εκπαιδευτικούς του Πρότυπου Λυκείου Ηρακλείου στους μαθητές, με αγάπη!

Το bioMystery δημιουργήθηκε τη σχολική χρονιά 2020-2021 από δύο εκπαιδευτικούς του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, τον κ. Χατζησάββα Γεώργιο, Φυσικό και την κα. Δασκαλάκη Αικατερίνη, Βιολόγο.
     

Χατζησάββας πρότυποΔασκαλάκη Πρότυπο


Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε όποιον άλλο τρέφει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη της Βιολογίας. Είναι μια εφαρμογή μυστηρίου και φαντασίας με κρυμμένα αντικείμενα και γρίφους.

γραφικά

Έγκλημα και ... Βιολογία
Αρκετά χρόνια πριν διαπράττεται ένα έγκλημα σε ένα παλιό αρχοντικό το οποίο παραμένει άλυτο έως και σήμερα. Ο χρήστης καλείται να διαλευκάνει το μυστήριο και να αποκαλύψει τον ένοχο. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να επισκεφτεί το αρχοντικό και να λύσει τους γρίφους συλλέγοντας κρυμμένα αντικείμενα. 
Οι γρίφοι είναι πειράματα και εφαρμογές από την Επιστήμη της Βιολογίας. Καθώς ο χρήστης λύνει τον κάθε γρίφο, του εμφανίζονται τα γράμματα του ονόματος του ενόχου. Η εφαρμογή ολοκληρώνεται με τη λύση όλων των γρίφων και τη συλλογή όλων των γραμμάτων.

μυστήριο
Η ιδέα καθώς και η υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήρθε σε μία ιδιαίτερη για την σχολική πραγματικότητα χρονιά, όπου η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση κυριάρχησε λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών. Σκοπός της είναι η διατήρηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τη μάθηση και τη γνώση χρησιμοποιώντας μία διαφορετική προσέγγιση. 
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google play και μπορείτε να την κατεβάσετε είτε σκανάροντας το παρακάτω QR code, είτε από την διεύθυνση:
https://play.google.com/store/apps/details?id=xsavvas.bioMystery

κωδικός
       

Δείτε επίσης:

Έργα του μέλλοντος από σημερινούς μαθητές - Από την Κρήτη και όχι μόνο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Κρήτη και Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ