Μια μέρα έμεινε για το γαστρονομικό ταξίδι

Έρχεται η πιο πρωτότυπη και συναρπαστική δοκιμασία “κρητογευσίας”

Λίγες μόλις ώρες απέμειναν μέχρι την έναρξη της πλέον πρωτότυπης δοκιμασίας “κρητογευσίας”, που διοργανώνουν το “Μεράστρι” και το Cretalive. Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 4 Απριλίου, τέσσερις food experts και τέσσερις αναγνώστες του Cretalive, που επελέγησαν με κλήρωση, θα κληθούν να δοκιμάσουν με κλειστά μάτια τα πιάτα που θα έχουν δημιουργήσει οι συνεργάτες του εστιατορίου “Μεράστρι”.

Στόχος του blind tasting event είναι, η εξοικείωση με την έννοια της “κρητογευσίας” και η ικανότητα αναγνώρισης των αυθεντικά πρώτων υλών.

Οι 8 συμμετέχοντες έχοντας κλειστά τα μάτια τους θα γευτούν πιάτα, που έχουν παρασκευαστεί από την σεφ του εστιατορίου με τα πιο αγνά υλικά του τόπου μας, τις ανώτερες ποιοτικά πρώτες ύλες, που χρησιμοποιεί διαχρονικά το “Μεράστρι”. Παράλληλα, θα γευτούν τα σντίστοιχα πιάτα, που θα έχουν παρασκευαστεί με κοινά υλικά του εμπορίου για τους σκοπούς της συγκεκριμένης γευσιγνωσίας. Στόχος είναι οι “κριτές” αξιοποιώντας τη γεύση και την όσφρησή τους να επιλέξουν εκείνα τα εδέσματα, που γεύτηκαν ως αυθεντικά ως προς την πρώτη ύλη τους.

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα είναι εφοδιασμένος με μια καρτέλα όπου θα σημειώνει την ψήφο του για κάθε ένα από τα πιάτα, που θα γευτεί.

To blind tasting event θα διεξαχθεί στον χώρο του εστιατορίου και αποτελεί πρόκληση και για την ίδια την ομάδα του “Μεράστρι”, καθώς μέσα από τη διοργάνωση της Δευτέρας θα διδάξει τους “κριτές” της πρωτότυπης αυτής γευσιγνωσίας, πώς να αναγνωρίζουν την ποιοτική υπεροχή των διαφόρων πρώτων υλών, ως βάση παρασκευής εδεσμάτων της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Μεράστρι αναδεικνύει την σημασία της “Κρητογευσίας” μέσα από μία διοργάνωση ‘blind tasting event’

Τη Δευτέρα το event γαστρονομίας στo Μεράστρι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ