Τη Δευτέρα το event γαστρονομίας στo Μεράστρι

Βήμα – βήμα ολόκληρη η διαδικασία για την πιο συναρπαστική, μυστηριώδη blind tasting δοκιμασία

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πιο πρωτότυπη γευστική δοκιμασία που διοργανώνουν το εστιατόριο “Μεράστρι” και το Cretalive την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα. Πρόκειται για ένα blind tasting event, που έχει ως στόχο την εξοικείωση, αισθητική και βιωματική με την έννοια της “κρητογευσίας”. Οι συνολικά 8 συμμετέχοντες, τέσσερις food experts και τέσσερις αναγνώστες του Cretalive που θα επιλεγούν κατόπιν κληρώσεως, θα δοκιμάσουν τα πιάτα, που θα έχει ετοιμάσει για τη δοκιμασία το “Μεράστρι” και με “όπλα” τη γεύση και την όσφρηση θα αναζητήσουν, σε συνθήκες μυστηρίου - αφού δεν θα μπορούν να δουν τη γευστική δημιουργία που θα έχουν μπροστά τους, ποιό είναι το πιάτο το οποίο αναδεικνύει περισσότερο την κρητική γεύση και γαστρονομία. 

Η δοκιμασία βασίζεται στην πρακτική, που ακολουθεί από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του το πολυβραβευμένο “Μεράστρι”. Οι συνεργάτες της Άννας Σκουλά, του Χαράλαμπου Νταγιαντά και του Ελευθέριου Συγγελάκη δημιουργούν  στην κουζίνα συνταγές, που έχουν σαν βάση την παραδοσιακή κρητική γαστρονομία, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι διατροφικά ανώτερης ποιότητας πρώτες ύλες της Κρήτης. Μάλιστα, όπως είναι ήδη γνωστό, πολλές από τις πρώτες ύλες, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των συνταγών που προσφέρουν, προέρχονται από δικά τους κτήματα.

Αυτά τα δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή οι παραδοσιακές συνταγές και οι υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες είναι το ζητούμενο της “κρητογευσίας” και μέσα από τη διοργάνωση της ερχόμενης Δευτέρας, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν μέσα από τον συναρπαστικό βιωματικό τρόπο της δοκιμασίας πώς να ξεχωρίζουν το αυθεντικά Κρητικό πιάτο. 

 

Ποιο είναι το concept της διοργάνωσης 

Οι τέσσερις food experts και οι τέσσερις αναγνώστες του Cretalive, που θα προκύψουν μέσα από διαδικασία κλήρωσης, θα δοκιμάσουν πιάτα που θα έχουν ετοιμαστεί από την ομάδα του “Μεράστρι” με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Κάποια από αυτά θα έχουν παρασκευαστεί με τα πιο αγνά υλικά του τόπου μας, τις ανώτερες ποιοτικά πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί διαχρονικά το εστιατόριο, και τα οποία  θα συγκριθούν γευστικά με τα αντίστοιχα όμοια στην εμφάνιση πιάτα, αλλά με κοινά υλικά του εμπορίου. Οι 8 συμμετέχοντες θα έχουν κλειστά τα μάτια προκειμένου να μην επηρεαστούν από την αισθητική του πιάτου τους, αλλά και για έναν πρόσθετο λόγο, να αφήσουν τις άλλες τους αισθήσεις και κυρίως τη γεύση και την όσφρηση να υπερλειτουργήσουν. 

 

Οι 8 “κριτές” της δοκιμασίας καλούνται να επιλέξουν, αφού γευτούν στα τυφλά τα πιάτα που θα έχουν μπροστά τους εκείνα που ανταποκρίνονται στις αρχές της “κρητογευσίας” διαχωρίζοντάς τα από τα άλλα που έχουν παρασκευαστεί με συνηθισμένες πρώτες ύλες του εμπορίου. 






 

Πώς θα γίνεις κι εσύ ένας από τους τέσσερις κριτές

Το Cretalive δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες τους να βιώσουν αυτή την τόσο πρωτότυπη δοκιμασία του blind tasting event στο “Μεράστρι”. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα, δηλώντας έτσι συμμετοχή για την κλήρωση που θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 1η Απριλίου 2022.

 

Δηλώστε εδώ τη συμμετοχή σας

 

Οι τέσσερις που θα προκύψουν από την κλήρωση θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από το Cretalive για τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

 

Οι τέσσερις food experts

Στη δοκιμασία θα συμμετάσχουν τέσσερις ιδιαίτερα γνωστοί στην Κρήτη food experts. Πρόκειται με αλφαβητική σειρά για τους:

 

Λένα Ηγουμενάκη - Πρόεδρο του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Μάνο Γιακουμάκη - MSc. - Πρόεδρος του Περιφ. Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας & Υπεύθυνος Τμήματος Διαιτολογίας Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Βαγγελιώ Κασσαπάκη - Δημιουργό του βραβευμένου food blog "Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους” (CretanGastronomy.gr)

Νίκο Κριτσωτάκη  - Σεφ αρτοποιίας / Τεχνικό σύμβουλο αρτοποιίας RnD

 

Διαβάστε επίσης:

Το Μεράστρι αναδεικνύει την σημασία της “Κρητογευσίας” μέσα από τη διοργάνωση ενός‘blind tasting event’

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ