«Μην το κυνηγάς! Φωτογράφισε ή ζωγράφισέ το!»

Newsroom
Newsroom

Διαγωνισμός Ορνιθοπαρατήρησης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης- Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Α.  Γ. Λεβέντη με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «Φωτογραφίζοντας έναν εύθραυστο κόσμο: Πουλιά της Ελλάδας και της Κύπρου» που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο μουσείο,  προκηρύσσουν διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα τα πτηνά για  μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.  

Όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια και ανήκουν στις Διευθύνσεις  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αρκεί να  μην έχουν δεσμούς συγγένειας με συνεργάτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ή του  Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη (οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού). 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν τη ζωγραφιά ή τη φωτογραφία τους σε ψηφιακό  αρχείο μορφής .jpg/.pdf, υψηλής ανάλυσης (>6 MP), στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected] (μπορούν να χρησιμοποιηθούν συστήματα μεταφοράς αρχείων, όπως  wetransfer, google drive, dropbox κ.λπ.) με την ένδειξη για τον διαγωνισμό «Μην το  κυνηγάς» επισυνάπτοντας συμπληρωμένη τη φόρμα συμμετοχής, που υπάρχει παρακάτω. 

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί μέσα στους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο 2024  σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί περίπου έναν μήνα πριν. 

Πιο συγκεκριμένα:  

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής  

απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ έως και της Γ΄ Γυμνασίου. 

Μπορείτε να ζωγραφίσετε άγρια πουλιά του κρητικού και κυπριακού  περιβάλλοντος είτε παρατηρώντας τα ελεύθερα στο φυσικό/αστικό/αγροτικό τους περιβάλλον είτε μέσα από απεικονίσεις των πτηνών που μπορούν να  αντληθούν από βιβλία, φωτογραφίες, διαδίκτυο κλπ. 

Έχετε δικαίωμα αποστολής μέχρι 2 ζωγραφιών

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας  

απευθύνεται σε μαθητές της Ά έως και της Γ΄ Λυκείου. 

Μπορείτε να φωτογραφήσετε πτηνά, χρησιμοποιώντας φωτογραφική μηχανή ή  κινητό τηλέφωνο, μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον ή και μέσα σε αστικό  (πάρκα, τείχη, λιμάνι κ.α) ή αγροτικό τοπίο. Έγκυρες θεωρούνται και οι  φωτογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή ή τις συνήθειες πουλιών (φωλιές, αβγά 

κ.α). 

Έχετε δικαίωμα αποστολής μέχρι 3 φωτογραφιών 

Τα έπαθλα του διαγωνισμού, προορίζονται για τους νέους ορνιθοπαρατηρητές:  

Για τον διαγωνισμό ζωγραφικής, κυάλια ορνιθοπαρατήρησης  

Nature DX 10x56  

Για τον διαγωνισμό φωτογραφίας, φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot SX740  HS  

Θα δοθούν έπαινοι/μνείες συμμετοχής σε 3 ακόμα συμμετέχοντες κάθε κατηγορίας. Επιλεγμένα έργα από την λίστα των επικρατέστερων θα παρουσιαστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου, και σε προωθητικό υλικό της δράσης.  Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου  των όρων του διαγωνισμού. 

Διάρκεια διαγωνισμού: Φεβρουάριος – Απρίλης 2024 

Δεκτές θα γίνουν όσες συμμετοχές φτάσουν στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση μέχρι  και την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, (23:59μ.μ). 

Κριτική Επιτροπή 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης 

Απόστολος Τριχάς 

Μιχάλης Δρετάκης  

Μίνα Τρικάλη 

Νίκη Παξιμαδά

46656556

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ