Μόλις δύο προσλήψεις αναπληρωτών στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Μόλις δύο προσλήψεις αναπληρωτών στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Λιγότερες από ποτέ, σύμφωνα με την Διεύθυνση του Σχολείου

Την έντονη αντίδραση της Διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, προκάλεσε η γνωστοποίηση των φετινών προσλήψεων αναπληρωτών μουσικής. Όπως αναφέρεται, για το συγκεκριμένο σχολείο προσλαμβάνονται μόλις δύο αναπληρωτές, οι λιγότεροι στην ιστορία του. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

"Λιγότεροι από ποτέ είναι οι αναπληρωτές μουσικής ειδίκευσης που προσλήφθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου τη φετινή χρονιά 2020-2021.

 Σε σύνολο 544 ωρών που ζητήθηκαν από το Υπουργείο στην πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, καλύφθηκαν οι 40 ώρες. Πιο συγκεκριμένα, προσλήφθηκε ένας αναπληρωτής για πιάνο και ένας για κιθάρα, ενώ σε όργανα στα οποία δεν υπάρχει κανένας μόνιμος καθηγητής στο Σχολείο, όπως τσέλο, κρουστά (ευρωπαϊκά και παραδοσιακά), χάλκινα πνευστά, λαούτο, λύρα, μαντολίνο, μπουζούκι, αλλά και ταμπουράς που είναι όργανο αναφοράς (υποχρεωτικό) δεν έγινε καμία πρόσληψη. 

Ενδεικτικό είναι ότι στην Περιφέρεια Κρήτης, σε αυτή την πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών είχαμε τα εξής:

 

Μουσικό Σχολείο

Αναπληρωτές

Χανίων

14

Ρεθύμνου

9

Ηρακλείου

2

 

Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και απογοήτευσή μας για την απαξίωση του Σχολείου μας επί σειρά ετών από την πολιτεία στη στελέχωση καθηγητών μουσικής, με αποκορύφωμα τη φετινή πρόσληψη μόλις δύο αναπληρωτών

Με τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων να καλύπτουν ελάχιστο ποσοστό των αναγκών μας, συντελείται η σταδιακή αποδυνάμωση τόσο του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου, όσο και της θεμελιώδους σημασίας του για τη μουσική και γενικότερα πολιτιστική ζωή του τόπου μας".  

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ