"Μόνο πεζοί, όχι οχήματα στους πεζόδρομους" λένε οι κάτοικοι του Ηρακλείου

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Αναγνωρίζουν το κυκλοφοριακό ως μείζον πρόβλημα της πόλης

Αναφανδόν υπέρ του να παραμείνουν οι πεζόδρομοι ως έχουν τάσσονται οι πολίτες του Ηρακλείου με τους οποίους συνομίλησε το cretalive.

Το θέμα με τα πεζοδρόμια και την πρόσβαση των οχημάτων στο "σταυρό" της πόλης δεν απασχολεί μόνο το δημοτικό συμβούλιο και τους επαγγελματικούς κλάδους, που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό, αλλά απασχολεί έντονα και την τοπική κοινωνία.

Το κυκλοφοριακό αποτελεί διαχρονικά το νούμερο ένα πρόβλημα του Ηρακλείου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και αυτό αποτυπώνεται τόσο στις δηλώσεις των ίδιων των πολιτών όσο και στην καθημερινότητα μας.

Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αναζητήσαμε κατοίκους της πόλης οι οποίοι επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια την άποψη τους αναφορικά με τα τεκταινόμενα για τους πεζόδρομους και την κυκλοφοριακή μελέτη.

Σχεδόν όλοι ήταν ενημερωμένοι σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο ενώ όλοι δήλωσαν την επιθυμία τους «οι πεζόδρομοι να παραμείνουν ως έχουν μέχρι σήμερα, χωρίς κυκλοφορία οχημάτων».

«Προτιμώ οι πεζόδρομοι στο κέντρο να μείνουν ως έχουν σήμερα» κατέθεσε η Ιωάννα που συναντήσαμε στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης ενώ ο Ανδρέας που ήταν στην παρέα της δήλωσε ότι «είμαι κατά της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο».

Κυκλοφοριακό πολίτες

Ο Βαγγέλης, εργαζόμενος σε έναν από τους κεντρικούς πεζόδρομους του Ηρακλείου, που κατά τις βραδινές ώρες σφύζουν από κόσμο ανέφερε ότι «είμαι κατά του να μπαίνουν ταξί ή άλλα οχήματα στους πεζόδρομους».

Κυκλοφοριακό πολίτες

Ο Αλέξης πάλι είπε ότι «τάσσομαι κατά της διέλευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης» ενώ η Αργυρή που συναντήσαμε έξω από το Πολύκεντρο ανέφερε ότι «προτιμώ την ησυχία και την ηρεμία της πόλης, όπως είναι τώρα, χωρίς κόρνες, αυτοκίνητα και φασαρία».

Κυκλοφοριακό πολίτες

Κυκλοφοριακό πολίτες

Σημειώνεται ότι στην ερώτηση μας για το εάν θα δέχονταν εξαίρεση για τα ηλεκτρικά λεωφορεία ή τα ταξί όλοι απάντησαν αρνητικά. Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, οι οποίοι δεν θέλησαν να αποτυπωθεί το πρόσωπο τους στην κάμερα εμφανίστηκαν στη συζήτηση μαζί μας θετικά διακείμενοι σε αυτό το ενδεχόμενο, δηλαδή να υπάρχει απλή διέλευση οχημάτων αλλά όχι πιάτσες ταξί.

Διαβάστε επίσης:

Πήγε να πέσει ξύλο στο Δημοτικό συμβούλιο για τα κυκλοφοριακά!

"Τρίτη και φαρμακερή" για το κυκλοφοριακό, στο δημοτικό συμβούλιο

Όλα όσα προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη για το κέντρο του Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ