Μ.Συντυχάκης: Το ΚΚΕ συμπαραστάτης στα Σωματεία Εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού

Μ.Συντυχάκης: Το ΚΚΕ συμπαραστάτης στα Σωματεία Εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού

Χαιρετισμός του Μ. Συντυχάκη, στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό στο Ηράκλειο

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό στο Ηράκλειο.

«Χαιρετίζω την κινητοποίηση- και στο Ηράκλειο -των εργαζόμενων στις τέχνες, στα πλαίσια της  πανελλαδικής ημέρας δράσης στις 7 Μάη. Το μήνυμα που στέλνουν τα Σωματεία Εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού: «Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούμε», βρίσκει συμπαραστάτη το ΚΚΕ.

Η πανδημία του κορωνοϊού διόγκωσε στο έπακρο τα προβλήματα των καλλιτεχνών, ως αποτέλεσμα της πολιτικής διαχρονικά των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των επιδιώξεων του κεφαλαίου για τον Πολιτισμό, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των εργαζομένων σε όλους τους χώρους και τις ειδικότητες του Πολιτισμού να μην έχουν εισόδημα. Επιπλέον, παραμένει άγνωστο το πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα επανέλθει η καλλιτεχνική δραστηριότητα, ενώ η μεγαλύτερη μερίδα των δοκιμαζόμενων καλλιτεχνών και λοιπών εργαζομένων του Πολιτισμού δεν έλαβε ούτε καν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ συμπαραστάθηκε στις διεκδικήσεις των σωματείων συνολικά  των εργαζόμενων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, στις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, των δημιουργών  και υιοθέτησε το δίκαιο αίτημαγια άμεση λήψη ολόπλευρων και ουσιαστικών μέτρων στήριξης για το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε χτες Πρόταση Νόμου, αποτελούμενη με τα μέτρα για την άμεση ανακούφιση και στήριξη των Εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Οι συνθήκες πανδημίας αποκάλυψαν με σκληρό τρόπο τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής, που στερεί  από τους εργαζόμενους ακόμη και τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, προκειμένου  να χαριστούν  απλόχερα, για άλλη μια φορά, χρήμα και κέρδη στο κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, οι σημερινές συνθήκες αποκαλύπτουν μια αλήθεια ακόμα πιο καθολική, πιο επίκαιρη από ποτέ: Ότι τη θέση του σημερινού ανθρώπινου πολιτισμού, που η χρήση του από τον καπιταλισμό τον μετατρέπει σε εμπόδιο για την ανάπτυξη και την ευημερία του εργαζόμενου ανθρώπου, χρειάζεται να πάρει ένας νέος Πολιτισμός, ελεύθερος από την εκμετάλλευση, δίκαιος, δημιουργικός, σοσιαλιστικός - κομμουνιστικός.

Στον αγώνα αυτόν -μοναδική απειλή για την αστική τάξη και μοναδική ελπίδα για την αναγέννηση των λαών- είναι ανάγκη να στρατευτεί σήμερα κάθε καλλιτέχνης - δημιουργός που βλέπει το ταλέντο, τη σκέψη, την εφευρετικότητά του να σπαταλιούνται σε σκοπούς που δεν επικροτεί, γιατί αυτός είναι ο Πολιτισμός της επόμενης μέρας!»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ