Να προστατευτούν οι ονομασίες «τσικουδιά» και «τσίπουρο» και τα συμφέροντα των μικρών παραγωγών

Κοινή παρέμβαση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη και τις Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος στο νησί

Στην προστασία των ονομασιών "τσικουδιά" και "τσίπουρο" αναφέρονται σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη όπως και οι Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος στο νησί. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

"Μέσα στις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις, η κυβέρνηση δε διστάζει να προχωρήσει σε μια ακόμη πράξη ενάντια στα συμφέροντα των μικρών παραγωγών. Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται αύριο, Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής, φέρνει σειρά διατάξεων για τους αποσταγματοποιούς, απαλείφοντας τις παραδοσιακές ονομασίες «τσίπουρο» και «τσικουδιά».

Μια παράδοση ετών, ουσιαστικά διαγράφεται από τη σημερινή κυβέρνηση, με στόχο να μετατραπεί ένα τόσο εμβληματικό, για πολλές περιοχές της χώρας, προϊόν σε βιομηχανικό προϊόν παραδίδοντας τους μικρούς παραγωγούς βορά στις μεγάλες εταιρείες.

Όσο κι αν η κυβέρνηση διατείνεται ότι είναι κοινοτική οδηγία, για το ζήτημα της ονομασίας δεν υπάρχει δέσμευση, ενώ αντίθετα έχει κάθε υποχρέωση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των παραγωγών και των χιλιάδων οικογενειών που ζουν από αυτό. Οφείλει, πριν να είναι αργά, να εντάξει στις επίμαχες διατάξεις τους όρους «παραδοσιακό τσίπουρο» και «παραδοσιακή τσικουδιά» για τα προϊόντα των διήμερων αποσταγματοποιών".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ