Νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της τηλεοπτικής πειρατείας στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Έφοδοι από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Tουλάχιστον 6 συλλήψεις το 2024 για "πειρατεία" σε όλη την Ελλάδα και πολυετείς φυλακίσεις σε δεκάδες περιπτώσεις

Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση κατά της τηλεοπτικής "πειρατείας" έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην Κρήτη, αποδεικνύοντας ότι οι Διωκτικές Αρχές είναι αποφασισμένες να πατάξουν τις "πειρατικές" συνδρομές αλλά και να βάλουν τέλος στην "αιμορραγία" για τα κρατικά ταμεία από τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η επιχείρηση που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό πολλών ατόμων που εμπλέκονταν σε δραστηριότητες παράνομης τηλεοπτικής πειρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εισέβαλαν σε πολλά σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, εντοπίζοντας και κατάσχοντας παράνομα ψηφιακά μέσα και άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη λήψη και αναμετάδοση τηλεοπτικών καναλιών, καθώς και ψηφιακό πελατολόγιο με ονόματα και διευθύνσεις τελικών απλών χρηστών.

Η δράση αυτή ώθησε πολλούς οικιακούς χρήστες να πετούν τα παράνομα boxes στα σκουπίδια, φοβούμενοι ότι θα ακολουθήσουν συλλήψεις, όπως έγινε και τις προηγούμενες εβδομάδες σε έρευνες σε σπίτια τελικών απλών χρηστών στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι ενώ βρισκόμαστε ήδη στο α΄ εξάμηνο του 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 5 μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά της τηλεοπτικής "πειρατείας", 6 συλλήψεις σε όλη την επικράτεια και ταυτόχρονα έχουν εκδικαστεί δεκάδες υποθέσεις, με ποινές πολυετούς φυλάκισης για τους εμπλεκόμενους.

Ο αντίκτυπος αυτής της επιχείρησης αντικατοπτρίζει τον αυξανόμενο αγώνα ενάντια στην "πειρατεία" και την παράνομη χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. Οι αρχές έχουν επανειλημμένα υπογραμμίσει τη σοβαρότητα του προβλήματος και τη δέσμευσή τους να καταπολεμήσουν αυτή τη σοβαρή μορφή εγκληματικότητας.

Αξιοσημείωτα είναι τα παράνομα οικονομικά οφέλη που διαπιστώνονται στο σύνολο αυτών των αστυνομικών επιχειρήσεων κατά της τηλεοπτικής πειρατείας. Παρατηρείται μεγάλο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αγοραπωλησίες κινητής και ακίνητης περιουσίας, εικονικές επιχειρήσεις και έντονη παράλληλη παραβατικότητα.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ