Νέα παράταση για τα έργα ανάπλασης στον Τάφο του Καζαντζάκη

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Το θέμα έρχεται για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών αναμένεται να παραδοθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η ανάπλαση στον Τάφο του Καζαντζάκη.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2022 εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση – Αποκατάσταση Χώρων Πρασίνου στον Τάφο του Ν. Καζαντζάκη» με αρχικό προϋπολογισμό 74.350 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από έσοδα του δήμου Ηρακλείου.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 εγκρίθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο το πρακτικό δημοπρασίας στην οποία μειοδότης αναδείχθηκε εργοληπτική εταιρεία η οποία πρόσφερε έκπτωση 7,38% ενώ κατά της απόφασης αυτής δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση.

tafos kazantzaki erga

tafos kazantzaki erga

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι η υποβολή ένστασης συνεπάγεται αναστολή της διαδικασίας ολοκλήρωσης του διαγωνισμού ωστόσο τονίζεται ξανά ότι κατά της εν λόγω απόφασης δεν υποβλήθηκε απολύτως καμία ένσταση.

Στις 24 Οκτωβρίου 2022, λοιπόν, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου με αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών στους 4 μήνες από την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης, δηλαδή στις 24 Φεβρουαρίου 2023.

Κι όμως βρισκόμαστε αισίως στον Απρίλιο του 2023 και το έργο, όχι μόνο δεν έχει παραδοθεί, αλλά στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας (3/4) αναμένεται να ζητηθεί η έγκριση της νέας παράτασης για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Πέρασε περισσότερο από ένας μήνας από την ημερομηνία που το έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης στον Τάφο του Καζαντζάκη επρόκειτο να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες του Ηρακλείου, οι οποίοι απολαμβάνουν καθημερινά την ηρεμία που τους προσφέρει η απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα αλλά και έναν από τους ελάχιστους "πνεύμονες" πρασίνου της πόλης μας κι όμως το έργο ακόμα "κολλάει" στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Με την απόφαση 32/2023 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δόθηκε η πρώτη παράταση εργασιών με ημερομηνία παράδοσης στις 24 Απριλίου 2023. Και το έργο... "τραβά την ανηφόρα" αφού στις 23 Μαρτίου 2023 με αίτηση του αναδόχου ζητήθηκε εκ νέου παράταση λόγω διακοπής εργασιών μετά την παρέμβαση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Έτσι, φθάσαμε στο σημείο την ερχόμενη Δευτέρα να ζητείται από το δημοτικό συμβούλιο η έγκριση της δεύτερης παράτασης των εργασιών κατά δύο μήνες, δηλαδή με χρονοδιάγραμμα παράδοσης στις 24 Ιουνίου 2023.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν η διαμόρφωση και ανάπλαση των χώρων πρασίνου στον Τάφο του Καζαντζάκη αναμένεται να παραδοθεί... 10 μήνες μετά την αρχική έγκριση του έργου!tafos kazantzaki erga

tafos kazantzaki erga

tafos kazantzaki erga

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ