Νέα τουρκική πρόκληση με πολεμικό πλοίο μεταξύ Ρόδου -Καστελλόριζου

Νέα τουρκική πρόκληση με πολεμικό πλοίο μεταξύ Ρόδου -Καστελλόριζου

Νωρίτερα εξέδωσε νέα προκλητική NAVTEX για τη διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου και ανατολικά της Κρήτης.

Σε συνέχεια των παρενοχλήσεων στο ερευνητικό πλοίο Nautical Geo, η Τουρκία έχει χαράξει πορεία με το δικό της ερευνητικό Bilim-2, ενώ νωρίτερα εξέδωσε νέα προκλητική NAVTEX για τη διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου και ανατολικά της Κρήτης.

Την ίδια ώρα, παρ’ ολίγον να σημειωθεί «θερμό» επεισόδιο μεταξύ τουρκικού πολεμικού πλοίου με ελληνικό ωκεανογραφικό στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, το διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε το Open.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όταν το ελληνικό ερευνητικό «ΑΙΓΑΙΟ» που ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών βγήκε έξω από τα 6 ν.μ, σε διεθνή ύδατα, το προσέγγισε τουρκικό πολεμικό πλοίο, ο κυβερνήτης του οποίου ζήτησε δύο φορές μέσω ασυρμάτου να ενημερωθεί για τα στοιχεία του πλοίου, αλλά και για την αποστολή του.

Ο πλοίαρχος του ελληνικού ερευνητικού δεν απάντησε και τελικά το τουρκικό πολεμικό απομακρύνθηκε.

 

Δείτε επίσης:

Νέα προκλητική NAVTEX από την Τουρκία- πώς εμπλέκεται η Κρήτη!

 

«Πόλεμος» ελληνοτουρκικών NAVTEX ανοικτά της Κρήτης
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

 

 

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ