Νέα ζωή σε 5 συνανθρώπους μας "πρόσφερε" η 53χρονη

Newsroom
Newsroom

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της λήψης των οργάνων

Πέντε συνάνθρωποί μας θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, μετά την απόφαση της οικογένειας της 53χρονης  γυναίκας από το Λασίθι να δωρίσουν, όπως έγραψε το Cretalive, τα όργανά της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφού ολοκληρώθηκαν τα προβλεπόμενα με βάση και το σχετικό πρωτόκολλο, περίπου τα μεσάνυχτα ξεκίνησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου η διαδικασία λήψης των οργάνων, η οποία και ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα.
Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, το ήπαρ της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στην Ιταλία, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ενώ στην  Αθήνα μεταφέρθηκαν και οι κερατοειδείς. 

Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη, μετά από ανακοπή που υπέστη, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ από την Σητεία την περασμένη εβδομάδα, με σοβαρές όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επιπλοκές στην υγεία της. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της επιβαρύνθηκε και όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι ήταν κλινικά νεκρή, εκείνοι αποφάσισαν  να δωρίσουν τα όργανά της.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 53χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Παρασκευής 14/06/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.
Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.
Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων. Καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκού για την αφαίρεση των νεφρών, το Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ρώμης (Ιταλία) για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την αφαίρεση των κερατοειδών.
Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου.Δείτε επίσης:

Έδωσε "μάχη", δεν τα κατάφερε και χαρίζει ζωή με το θάνατο της


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ