Νέες εστίες κορωνοϊού στο Λασίθι - Ποια σχολεία κλείνουν

Νέες εστίες κορωνοϊού στο Λασίθι - Ποια σχολεία κλείνουν

Επιβεβαιώνεται η ανησυχία για διασπορά του ιού - Σε διαγνωστικά τεστ αναμένεται να υποβληθούν 50 περίπου παιδάκια

Τα εννέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για το νομό Λασιθίου, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις ανακοινώσεις και τις πληροφορίες που υπάρχουν - και κυρίως την ανησυχία - για νέες εστίες κορωνοϊού

Λίγες ημέρες μετά την άρση του αυστηρού lockdown στο Παλαίκαστρο Σητείας, στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις είναι οι εκπαιδευτικοί και τρία τα παιδιά, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αιχμή τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας, όπως έχει γράψει το Cretalive. 

Μάλιστα, αύριο Πέμπτη πρόκειται να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για την covid-19, περίπου 50 παιδάκια.

Οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη διασπορά του ιού φαίνεται να επιβεβαιώνονται και ήδη ο  ΕΟΔΥ, όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιήσει μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, ενώ ο Σταθμός θα παραμείνει κλειστός μέχρι τουλάχιστον και την Παρασκευή. 

Υπενθυμίζεται ότι στον Άγιο Νικόλαο έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού και σε μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολικά τμήματα λόγω της ενεργοποίησης υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ανησυχία και στην Ιεράπετρα 

Στην Ιεράπετρα, μαθητής του 1ου Νηπιαγωγείου της πόλης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και όπως έγινε γνωστό θα παραμείνει κλειστό από αύριο και για 14 ημέρες. 

Το παιδί εμφάνισε συμπτώματα και αρχικά έκανε ένα rapid τεστ το οποίο αποδείχθηκε θετικό και τότε υπήρξε ενημέρωση τόσο στο σχολείο, στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και σε Δημοτικό Σχολείο της Ιεράπετρας όπου πηγαίνει το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.

Το παιδί στη συνέχεια έκανε μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο με τα αποτελέσματα να αναμένονται, όμως η απόφαση να κλείσει το τμήμα του Νηπιαγωγείο έχει παρθεί, ενώ παράλληλα σε κατ’ οίκον περιορισμό θα παραμείνει και το άλλο παιδί, ενώ όλη η οικογένεια αναμένεται να κάνει νέα τεστ το πρωί.

Κρούσμα και σε νεαρή κοπέλα 

Το μεσημέρι της Τετάρτης, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε  και μια νεαρή κοπέλα στην Ιεράπετρα, περίπου 30 ετών η οποία φέρει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό. 

Τα κλειστά σχολεία στην Κρήτη 

Καθημερινά, έχουμε νέα τμήματα που βάζουν λουκέτο και σε σχολεία της Κρήτης, λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές.

Αναλυτικά, κλειστά παραμένουν:

  • το 2ο πρωινό τμήμα του 13ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, ως τις 9 Φεβρουαρίου,
  • το ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου,
  • το 2ο τμήμα προαιρετικού ολοήμερου και 3ο τμήμα υποχρεωτικού πρωινού στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου ως τις 9 Φεβρουαρίου,
  • η Α΄τάξη του Δημοτικού σχολείου Καντάνου ως τις 3 Φεβρουαρίου,
  • η Β΄τάξη του 2ου Δημοτικού Περάματος ως 4 Φεβρουαρίου,
  • το Δ1 τμήμα του 8ου Δημοτικού σχολείου Χανίων ως τις 3 Φεβρουαρίου,
  • το Ε2 τμήμα του 1ου Δημοτικού σχολείου Σητείας ως τις 31 Ιανουαρίου και το Δ2 του ίδιου σχολείου ως τις 3 Φεβρουαρίου,
  • το ΣΤ1 του 3ου Δημοτικού σχολείου Περάματος ως τις 31 Ιανουαρίου,
  • το τμήμα Β του Δημοτικού σχολείου Ψαρής Φοράδας, που ανοίγει αύριο Πέμπτη
  •  και το ΣΤ2 τμήμα του 52ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου που, επίσης, ανοίγει την Πέμπτη 

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ