Νέες συσκέψεις στο Ρέθυμνο υπό τον Κ. Σκρέκα για τους δασικούς χάρτες

Νέες συσκέψεις στο Ρέθυμνο υπό τον Κ. Σκρέκα για τους δασικούς χάρτες

Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος

Συναντήσεις με φορείς του Ρεθύμνου, όπου έφτασε το πρωί του Σαββάτου είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας με αντικείμενο τους δασικούς χάρτες. Εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθεί και με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων. 

Σκρέκας Ρέθυμνο

Παρόντες στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο με τους τοπικούς φορείς ήταν ο υφυπουργός μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, και οι δήμαρχοι του νομού.

Με την ολοκλήρωση των πρώτων κύκλων των επαφών ο υπουργός Περιβάλλοντος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των αγροτοσυνδικαλιστικών. 

Σκρέκας Ρέθυμνο

Στις διορθώσεις - αναμόρφωση των Δασικών χαρτών που είναι αίτημα του Περιφερειακού συμβουλίου, Αυτοδιοίκησης, φορέων, αγροτών, πολιτών, στις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές που θα υπάρξουν, αλλά και στην πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για τις αναγκαίες διορθώσεις, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σε συνάντηση του σήμερα στο Ρέθυμνο στο κτίριο της Περιφερειακής ενότητας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Στη συνάντηση του με τον Υπουργό αλλά και στις διαδοχικές συναντήσεις που ακολούθησαν με Δημάρχους, φορείς με την συμμετοχή του Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, του π. Υπουργού Ανδρέα Ξανθού και των Αντιπεριφερειαρχών Μαρίας Λιονή και Μανόλη Χνάρη, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου, των φορέων, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα των αναμορφώσεων και τις άρσης αδικιών που έχουν προκύψει.  Ο κ. Αρναουτάκης το χαρακτήρισε εθνικό έργο και που η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και κτηματολογίου θα δώσουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Στις συναντήσεις στο Ρέθυμνο που είναι σε εξέλιξη,  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, και απαντά σε ερωτήσεις εκπροσώπων φορέων.
Σκρέκας Ρέθυμνο

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος σταθμός του κ. Σκρέκα στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη ήταν τα Χανιά την Παρασκευή, ο οποίος χαρακτήρισε "εθνικής σημασίας έργο" την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι τα ζητήματα που έχουν προκύψει θα επιλυθούν και είχε τονίσει: «ενημερώσαμε τους φορείς ότι η κυβέρνηση μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και συγκεκριμένων οδηγιών που έχει δώσει, θα προχωρήσει σε μια σειρά διοικητικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών για να δώσουμε άμεσες και μόνιμες λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών».

Διαβάστε επίσης:

Δέσμευση Σκρέκα από τα Χανιά για λύση στο ζήτημα με τους δασικούς χάρτες!

Με πανό υποδέχθηκαν τον Σκρέκα στα Χανιά οι αγρότες

Προετοιμάζονται για την συνάντηση με το Σκρέκα για τους δασικούς χάρτες

Στα Χανιά ο Κώστας Σκρέκας

Δέσμευση Σκρέκα: Δεν θα χαθεί ούτε σπιθαμή Κρητικής γης

Δασικοί χάρτες: Με κατάληψη θα υποδεχτούν τον υπουργό οι αγρότες

Σκρέκας Ρέθυμνο
Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ