Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: "Ύβρις του Κ.Μητσοτάκη η επίσκεψη Πομπέο"

Την επίσκεψη Πομπέο στην Κρήτη σχολιάζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, χαρακτηρίζοντάς την ύβριν του Κ.Μητσοτάκη προς τον χανιώτικο λαό και απαξίωση των αγώνων κατά της βάση της Σούδας.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, δε θα μπούμε στην λογική να σχολιάσουμε τους τίτλους  για την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο στα Χανιά.

Η επίσκεψη αυτή είναι ύβρις του «Χανιώτη» πρωθυπουργού  προς τον χανιώτικο λαό! Είναι μια απαξίωση των συλλογικών κοινωνικών αγώνων των Χανιωτών απέναντι στην αμερικανική βάση της Σούδας!

Δεν ξεχνάμε ποτέ την μεγάλη εξέγερση του Ιουλίου του ‘90! Την λαϊκή εξέγερση ενάντια στις βάσεις, που οι κατασταλτικές δυνάμεις έγκρουψαν με δακρυγόνα και γκλοπ... 

Είναι γεγονός πως το αίσθημα των Χανιωτών διαχρονικά τίθεται απέναντι στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που το μόνο που ξέρουν είναι να χρησιμοποιούν τη βάση της Σούδας, ως στάση ανεφοδιασμού για τις σφαγές και τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος τρίτων χωρών. 

Το γεγονός πως σήμερα ο γιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (ο οποίος έφερε τον Μπους τον πρεσβύτερο ως καλεσμένο στο σπίτι του στα Χανιά το 1991) φιλοξένησε τον υπουργό εξωτερικών του ακροδεξιού Τραμπ μπορούμε να το δεχτούμε μονάχα ως προσβολή. 

Οι βάσεις επιτέλους πρέπει να φύγουν! Δεν είμαστε προτεκτοράτο καμίας χώρας και αυτό το επιβεβαιώσαμε με την προηγουμένως σοβαρή μας στάση στην εξωτερική πολιτική, με την επίλυση διαχρονικών ζητημάτων της βαλκανικής χερσονήσου, ορόσημο των οποίων ήταν το Μακεδονικό με την συμφωνία των Πρεσπών την οποία σήμερα κάνουν γαργάρα οι πρώην Μακεδονομάχοι Νεοδημοκράτες. 

Ο βουλευτής ΝΔ Χανίων Μανούσος Βολουδάκης ανέφερε σε δήλωση του πως «η επερχόμενη αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Σούδας δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης»... 

Εεεεε όχι!!! Η χανιώτικη κοινωνία δεν έχει ανάγκη τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, των οποίων οι μισθοφόροι συχνότατα δημιουργούν πρόβλημα στην κοινωνία των Χανίων με τσαμπουκάδες και κοροϊδίες συνήθως λόγω μέθης. 

Η χανιώτικη κοινωνία κι ο κρητικός λαός έχει δικαίωμα αποδέσμευσης από αυτή την αποικιοκρατική βάση και γι’ αυτό πρέπει να παλεύουμε συνεχώς! Δεν θα γίνουμε ποτέ συνένοχοι της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ