Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Ας μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Ας μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας

Ανακοίνωση για την καταγγελία αστυνομικής βίας σε βάρος 38χρονου

Στην ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφέρεται:


"Σύμφωνα με καταγγελία συμπολίτη μας, πριν λίγες μέρες υπέστη ξυλοδαρμό από μέλη ΔΙΑΣ. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι προκειμένου να καλύψουν την παράνομη δράση τους έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο να τον κατηγορήσουν με πλαστά στοιχεία! 

 Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει,  τον αποκάλεσαν «Πακιστανό», γεγονός που φανερώνει ρατσιστικες αντιλήψεις   και κρούει το καμπανάκι για επικίνδυνες, ξενοφοβικες τάσεις  μελών της αστυνομίας που δεν μπορούν  να γίνουν ανεκτές.

Η αστυνομία οφείλει να μας προστατεύει γιατί  η καταχρηση της εξουσίας προκαλεί  μόνο βία, θυμό και αντίδραση. Κάθε πολιτης πρέπει να ορθώνει το ανάστημα του για να προασπίσει τα θεμελιώδη  δικαιώματα του.Κάθε δημοκρατική κοινωνία υπερασπίζεται την σωματική ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των μελών της.

Αγωνιζομαστε λοιπόν ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές καθώς τα κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας όλο και πληθαίνουν. Ας μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η δημοκρατία είναι ένα συνεχές διακύβευμα. Ας έχουμε πάντα ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια μας για να αποτρεψουμε τέτοια φαινόμενα καταστολής κ βίας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ