Ο Βασίλης Λαμπρινός για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Ο Βασίλης Λαμπρινός για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

"Η γενναιότητα, οι ηρωικές πράξεις των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων κατακτητών, αποτελούν διαρκές ορόσημο ενότητας, αυταπάρνησης, και φιλοπατρίας" αναφέρει σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης.

"Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), καθόρισε την ελληνική Ιστορία κατά τον 20ό αιώνα. Με τους αγώνες, τις θυσίες, το ανυπότακτο  φρόνημα, το ηθικό σθένος τους, οι άνδρες και οι γυναίκες του τόπου μας, αντιτάχθηκαν στους πάνοπλους κατακτητές, πολεμώντας για την Ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους.

    Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη, όπως η σημερινή, με πολυμέτωπους κινδύνους, για την δημόσια υγεία, εξαιτίας της πανδημίας, με ανοικτά εθνικά ζητήματα, εξαιτίας της επιθετικότητας και της απροκάλυπτης καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία, η μνήμη μας πρέπει να παραμένει στραμμένη στα μεγάλα παραδείγματα του Χρέους προς την πατρίδα.

Η γενναιότητα, οι ηρωικές πράξεις των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων κατακτητών, αποτελούν διαρκές ορόσημο ενότητας, αυταπάρνησης, και φιλοπατρίας. "

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ