"Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις", λέει ο Νίκος Τζανάκης

"Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις", λέει ο Νίκος Τζανάκης

«Ελπίζω να μην πάρουμε μέτρα σκληρά όπως τον προηγούμενο καιρό», ανέφερε μιλώντας για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα ο κ. Τζανάκης

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα καθώς και για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται παγκοσμίως, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Η κάθε χώρα θα δει το επιδημιολογικό της περιβάλλον, την εμβολιαστική της κάλυψης, τους σκληρούς δείκτες και θα πράξει αναλόγως. Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, και ελπίζω να μην πάρουμε μέτρα σκληρά όπως τον προηγούμενο καιρό. Εδώ στην Κρήτη έχουμε διπλάσιο επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε κρούσματα και σε εμβολιασμένους ωστόσο το περνούν ήπια το σπίτι τους. Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι προβληματικός στα νούμερα ωστόσο στο ΕΣΥ δεν θεωρείται προβληματική εικόνα», δήλωσε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (23/3) στο Mega.

«Το πιστοποητικό εμβολιασμού είναι μία σύνθετη υγειονομική από φαση η οποία συμβάλει στα εξής: Ωθεί τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν αυτό το «προνόμιο ελευθερίας» και δεύτερον, ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει πέσει η προστασία από τη μόλυνση ωστόσο βοηθάει ακόμα προκειμένου να μην νοσήσει κανείς βαριά. Εϊναι πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου ο κ Τζανάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως, «η 3η δόση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πρέπει να την κάνουμε. Το 80% του πληθυσμού είναι ανοσοπροστατευμένο είτε από φυσική νόσηση είτε από εμβολιασμό. Είναι ένα ένα περίπλοκο θέμα το ζήτημα του εμβολιασμού. Για διάφορους λόγους, το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και η επιτροπή εμβολιασμού να το εξετάσει», δήλωσε.

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ