Ο κρυμμένος "παράδεισος" του Πατούχα από ψηλά!

Ο κρυμμένος "παράδεισος" του Πατούχα από ψηλά!

Εκεί όπου ο διάσημος ήρωας του Ιωάννη Κονδυλάκη έβοσκε τα πρόβατά του - Εκπληκτικό βίντεο!

Εκτός από τους κατοίκους της Βιάννου και της ευρύτερης περιοχής, τους κτηνοτρόφους και μερικούς ανήσυχους ορειβάτες και πεζοπόρους, ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τον "μικρό Ομαλό" του νομού Ηρακλείου. Το Οροπέδιο του Ομαλού στη Βιάννο, αυτός ο "κρυμμένος παράδεισος" με την αψιά, απάτητη ομορφιά του, αποτέλεσε ένα από τα σκηνικά της ιστορίας του Πατούχα, του καλόκαρδου μα και ατίθασου νεαρού βοσκού που μας παρουσίασε με τρόπο σπαρταριστό και απολαυστικό ο  Ιωάννης Κονδυλάκης σε ένα από τα αριστουργήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. 

Στο Οροπέδιο του "μικρού" Ομαλού τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού τοπίου της Κρήτης ξεδιπλώνονται στα μάτια του επισκέπτη. Τόπος απομονωμένος, με σχετικά δύσκολη πρόσβαση που επιτυγχάνεται από τη Σύμη ή το Μηλιαράδω εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους κτηνοτρόφους τους καλοκαιρινούς μήνες. Στα νότια της Δίκτης το οροπέδιο της Βιάννου ντύνεται στα λευκά τον χειμώνα, δημιουργώντας ένα υπέροχο επιβλητικό τοπίο. Το καλοκαίρι με το λιώσιμο του χιονιού, σχηματίζεται η μικρή φυσική Λίμνη του Ομαλού. Το καλοκαίρι εξάλλου είναι η περίοδος που αναδεικνύεται η άγρια ομορφιά του τόπου αυτού με τις απότομες κορφές, τα φαράγγια, τις χαράδρες και τους χειμάρρους, ενώ στην ατμόσφαιρα διεισδύει η ευεργετική μυρωδιά των αρωματικών φυτών της Κρήτης. 

Απολαύστε μαγευτικές εικόνες από το Οροπέδιο του Ομαλού στη Βιάννο μέσα από το βίντεο του Χάρη Γρηγορέλη με εντυπωσιακές λήψεις που έγιναν από ψηλά: 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ