Ο Μιχ. Καραμαλάκης στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης με τρομοκρατία στην ατζέντα 

Newsroom
Newsroom

Στις τοποθετήσεις του ο κ. Καραμαλάκης υπογράμμισε  μεταξύ άλλων  την ανάγκη της στενής παρακολούθησης των νέων τάσεων στο πεδίο της τρομοκρατίας και ιδίως στη διάδοση της ριζοσπαστικοποίησης στον κυβερνοχώρο.

Η αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα η καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, η διακυβέρνηση του χώρου Σένγκεν και η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν τα κυρίαρχα θέματα της ατζέντας των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λουξεμβούργο, 08-09 Ιουνίου 2023) στις οποίες συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης.


Στις τοποθετήσεις του ο κ. Καραμαλάκης υπογράμμισε  μεταξύ άλλων  την ανάγκη της στενής παρακολούθησης των νέων τάσεων στο πεδίο της τρομοκρατίας και ιδίως στη διάδοση της ριζοσπαστικοποίησης στον κυβερνοχώρο. Επιπροσθέτως, τόνισε τη σημασία πρόσβασης των Αρχών επιβολής του νόμου στα ψηφιακά δεδομένα, για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδος στις προτεραιότητες που έχουν καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη βελτίωση της πολιτικής διακυβέρνησης του χώρου Σένγκεν και επεσήμανε την ανάγκη διασφάλισης συνοχής μεταξύ της πολιτικής και της επιχειρησιακής διαχείρισής του. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον απαιτεί την εγρήγορση της Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα αναδυόμενοι κίνδυνοι που απειλούν την εσωτερική ασφάλεια.

Κάλεσε τους ομολόγους του να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος επιστροφών και στήριξε την πλήρη ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο χώρο Σένγκεν.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ