Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την ένταξη δύο έργων κατάρτισης στο ΠΕΠ Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την ένταξη δύο έργων κατάρτισης στο ΠΕΠ Κρήτης

Ένα εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για κατάρτιση από τα Επιμελητήρια Ηρακλείου και Χανίων

Δυο έργα χρηματοδότησης δράσεων κατάρτισης που θα υλοποιήσουν τα Επιμελητήρια Ηρακλείου και Χανίων υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, συνολικού προυπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου. 

Πρόκειται για το έργο «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete, με προϋπολογισμό 500.000,00 ευρώ, με Δικαιούχο το Επιμελητήριο Ηρακλείου». 

Καθώς και το «σχέδιο δράσης του Επιμελητηρίου Χανίων για την κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete, με προϋπολογισμό 492.984,00 ευρώ,  με Δικαιούχο το Επιμελητήριο Χανίων. 

Τα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Απασχόλησης και προσαρμογή των εργαζομένων στις αλλαγές». 

Τα έργα  έχουν ως στόχο την κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα  και αυτοαπασχολουμένων για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα  απασχόλησής τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων της απασχόλησής  και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

περιφέρεια

περιφέρεια

περιφέρεια

Τα έργα  συνδέονται άμεσα με τους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Οι κύριες δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο των έργων αφορούν: (α) στον σχεδιασμό, και την  υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης (β) στην πιστοποίηση προσόντων εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενων.

Προβλέπεται η κατάρτιση σε θεματικά αντικείμενα όπως τα παρακάτω :

• Επιχειρηματικές & Ψηφιακές Δεξιότητες

• Digital Marketing for tourism.

• Οικονομία  και Διοίκηση στον Τουριστικό τομέα

• Διοίκηση Μονάδων Εστίασης

• Εξαγωγικό – Διεθνές Εμπόριο

• Υποδοχή – Εξυπηρέτηση Πελατών Ξενοδοχείου

• Συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ