Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου ακολουθεί τη διαδρομή Δ18

Newsroom
Newsroom

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει αυτή την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου πεζοπορία η οποία ακολουθεί την διαδρομή Δ18  Βαθύπετρο – Πεζά – Μυρτιά – Μονή Αγκαράθου και αποτελεί μέρος της θεματικής ενότητας «Διάσχιση της Κρήτης»   

bathipetro

Περιγραφή

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τη νότια ρίζα του Γιούχτα νότια των Αρχανών. Θα περάσουμε από τον αρχαιολογικό χώρου του Βαθύπετρου και θα συνεχίσουμε από αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια έχοντας θέα τις Αρχάνες, τον κόλπο του Ηρακλείου και την Ντία. Θα κάνουμε στάση στην κορυφή ενός λόφου πάνω από το Καταλαγάρι με πανοραμική θέα τον Ψηλορείτη ,τα Αστερούσια ,τα Λασιθιώτικα Όρη και τον κάμπο της επαρχίας Πεδιάδος. Θα περάσουμε από τα πατητήρια και το Κάστρο του Καταλαγαρίου και θα κάνουμε στάση στα Πεζά. Από ασφαλτοστρωμένο δρόμο και αγροτικούς δρόμους θα ανηφορίσουμε στην Μυρτιά και θα μπούμε στο φαράγγι των Αστρακών όπου θα ακολουθήσουμε το παραμελημένο Ε4. Από μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους θα τελειώσουμε την πορεία μας στη Μονή Αγκαράθου.

Ώρα Αναχώρησης : 8 πμ από το ΚΤΕΛ  Χανιώπορτας

Επικεφαλής :  Γιώργος Σαλούστρος

Βαθμός Δυσκολίας : Κόκκινη

Ώρες Πορείας : 7.5 

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη και 5 ευρώ για τους φοιτητές. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

 

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα Τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 και ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScs88Je7ZeMGj5E_5y0R32t2SPdnchgFGo4wdKe6HnGbcWJYA/viewform 


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ