Ο σάλος με την προκήρυξη για τις θέσεις Επιμελητών στις ΜΕΘ συνεχίζεται

Ο σάλος με την προκήρυξη για τις θέσεις Επιμελητών στις ΜΕΘ συνεχίζεται

Για "ανήκουσες εξαιρέσεις" στην Κρήτη κάνει λόγο ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Ανέστης Κιούλπαλης

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για το ζήτημα που προέκυψε με την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Επιμελητών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Στις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί προστέθηκε και εκείνη του Διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστη Κιούλπαλη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για "εξαιρέσεις" που παρατηρούνται μόνο στην Κρήτη, σε σύγκριση με άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας επισημαίνοντας με έμφαση:

"Ζητούν ανειδίκευτους και χωρίς εμπειρία γιατρούς να στελεχώσουν τις νέες ΜΕΘ εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Ανήκουστο!"

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κιούλπαλης αναφέρει στην ανάρτησή του:

"Μια δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλαξε η χθεσινή προκήρυξη για την στελέχωση των νέων κλινών ΜΕΘ της δωρεάς του ιδρύματος Νιάρχου.
Ενώ σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες η προκήρυξη αναφέρει την συνήθη εξειδίκευση εντατικολογίας η κλινική εμπειρία σε ΜΕΘ, η παθολογία, η χειρουργική, η αναισθησιολογία, η καρδιολογία, η πνευμονολογια, η νεφρολογία, στην Κρήτη, για όλα τα νοσοκομεία που προβλέπεται να ενισχυθούν με νέους γιατρούς στις ΜΕΘ, έχει εξαφανιστεί η εντατικολογια, η παθολογία και η αναισθησιολογια. Δηλαδη οι εξειδικευμένοι εντατικολόγοι αποκλείονται από την προκήρυξη, όπως και οι αναισθησιολόγοι και οι παθολόγοι που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στις ΜΕΘ. Ζητούν δηλαδη ανειδίκευτους και χωρίς εμπειρία γιατρούς να στελεχώσουν τις νέες ΜΕΘ εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Ανήκουστο!"

 

 

Υπενθυμίζεται ότι για το όλο θέμα υπήρξε παρέμβαση του διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Δημήτρη Γεωργόπουλου, αμέσως μετά την παραίτησή του από την θέση του Συντονιστή των ΜΕΘ της Κρήτης (Δείτε ΕΔΩ), ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις των γιατρών της Μονάδας στο ΠΑΓΝΗ αλλά και αναισθησιολόγων από όλη την Κρήτη. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ