Ο Σύλλογος Ερευνητών για τους συλληφθέντες της επίθεσης στο γραφείο Αυγενάκη

Ο Σύλλογος Ερευνητών για τους συλληφθέντες της επίθεσης στο γραφείο Αυγενάκη

Ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους για "δυσανάλογη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού"

Την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση της επίθεσης στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη την περασμένη Παρασκευή ζητούν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Ερευνητών, Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου.

Μάλιστα, διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας καθώς οι δύο συλληφθέντες δικάζονται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και προκηρύσσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 14 το μεσημέρι.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι μέλος του Συλλόγου, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ερευνητής στο ΙΤΕ και ο δεύτερος πρώην μέλος του σωματείου. Μάλιστα όπως τονίζουν "ο υποψήφιος διδάκτορας την ώρα της παρέμβασης στο γραφείο του κ. Αυγενάκη, δούλευε στο σπίτι του στα πλαίσια της τηλεργασίας, όντας ενεργό μέλος της ερευνητικής κοινότητας του Ηρακλείου".

"Είναι απορίας άξιο" τονίζουν ακόμη στην ίδια ανακοίνωση "πώς η αστυνομία ταυτοποίησε τους συγκεκριμένους αγωνιστές και τους τόπους κατοικίας τους και κατέληξε σε αυτές τις συλλήψεις μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, εφόσον το μόνο στοιχείο είναι ένα βίντεο. Η εισβολή στα σπίτια τους δείχνει το φακέλωμα και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Ο υφυπουργός χαρακτήρισε την παρέμβαση  “τρομοκρατική επίθεση”, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και αλλάζοντας το πραγματικό νόημα των λέξεων. Η αντίδραση από μεριάς του κρατικού μηχανισμού είναι εξόφθαλμα δυσανάλογη με την “επικινδυνότητα” της παρέμβασης. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την ελλιπέστατη αντίδραση του ίδιου μηχανισμού σε άλλες πρόσφατες και πιο σοβαρές υποθέσεις (περιστατικά βίας, κλοπές, καταγγελίες βιασμών κλπ). Σίγουρα, αυτή η αντίδραση δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι πρόκειται για μια παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα και μάλιστα στο γραφείο του κ. Αυγενάκη".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ