Ο τρίτος δρόμος για τις ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ... φέρνει λουκέτα!

Ο τρίτος δρόμος για τις ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ... φέρνει λουκέτα!

Τι προβλέπει η εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία σύγχρονης ΜΕΘ με την χρηματοδότηση του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"

Σφοδρές αντιδράσεις στο προσωπικό της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ προκαλεί η εναλλακτική πρόταση της 7ης ΥΠΕ σχετικά με τη δημιουργία σύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, χρηματοδοτούμενης από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο χώρο του ισογείου.

Η εν λόγω πρόταση προβλέπει να παραχωρηθούν για τον σκοπό αυτό ο χώρος της τραπεζαρίας του νοσοκομείου και επιπλέον 17 γραφεία που λειτουργούν πίσω από αυτόν, εκ των οποίων τα 9 ανήκουν στην Ψυχιατρική και στην Παιδοψυχιατρική Κλινική και χρησιμοποιούνται καθημερινά για την εξέταση ασθενών.

Το προσωπικό των κλινικών βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς με βάση την ενημέρωση που έχουν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και μέριμνα για την αντικατάσταση των 9 γραφείων με άλλους κατάλληλους χώρους. Προειδοποιούν ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τη λειτουργία των δύο κλινικών αφού θα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και ζητούν να μην προχωρήσει αυτό το εγχείρημα.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι χώροι των προαναφερόμενων κλινικών είναι ήδη περιορισμένοι, πολύ περισσότερο ασφυκτική είναι η κατάσταση στο τμήμα των οξέων περιστατικών όπου πολλές φορές αναγκάζονται να επιστρατεύσουν ακόμα και ράντζα. Επίσης, πρόσφατα λόγω covid αφαιρέθηκε από την Παιδοψυχιατρική Κλινική η μισή έκταση της.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ ήταν να διατεθεί ένας εκ των τριών ημιώροφων της καρδιολογικής και να δημιουργηθεί η νέα Μονάδα στον χώρο της Μονάδας Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής. Όμως και σε αυτήν την πρόταση υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και διαφωνίες, με το όλο θέμα να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ