Οδοιπορικό του Cretalive: «Τρέμουμε με την πρώτη σταγόνα της βροχής»

Οδοιπορικό του Cretalive: «Τρέμουμε με την πρώτη σταγόνα της βροχής»

10-11-2020: Οι μνήμες παραμένουν ζωντανές από την ημέρα που ο Δήμος Χερσονήσου «πνίγηκε» στη λάσπη - Δείτε το video του Cretalive

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Μυλωνά - Σταύρος Καραΐνδρος
Κάμερα: Ανδρέας Κουλάτσογλου
Μοντάζ: Κώστας Δημάκης

Αναγκάστηκαν να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν από τα ορμητικά νερά. Κάτοικοι περιοχών του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου δεν μπορούν να ξεχάσουν όσα έζησαν έναν χρόνο πριν, όταν η γειτονιά τους μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι που έπαιρνε τα πάντα στο πέρασμά του. Οι πλημμύρες του περσινού φθινοπώρου ήταν πρωτοφανείς και όλοι εύχονται να μη βρεθούν ξανά… στο μάτι του κυκλώνα.

Αυτοκίνητα χάθηκαν στη θάλασσα, κόποι μιας ζωής βρέθηκαν στο βυθό, οι ίδιοι φοβήθηκαν για τη σωματική τους ακεραιότητα. Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς έξοδο κινδύνου, δυνατότητα διαφυγής, έμειναν για ώρες να περιμένουν την Πυροσβεστική που δεν σταματούσε να δέχεται εκκλήσεις για βοήθεια.

Ο φακός του Cretalive καταγράφει το σήμερα, σημεία, όπου τον Νοέμβριο του 2020 το νερό ήταν πρωταγωνιστής σε ένα έργο που θύμιζε, αν όχι θρίλερ, σίγουρα ταινία καταστροφής.

Η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ανάληψης Χερσονήσου, κ. Αμαλία Κουτσαντωνάκη, περιγράφει όσα έζησε έναν χρόνο πριν και εύχεται να μην ξανασυμβεί αντίστοιχη καταστροφή.

Ο μέχρι πρότινος κάτοικος Γουρνών, κ. Μάνος Αποστολάκης, έχασε δύο αυτοκίνητα, ένα μηχανάκι ενώ ακόμα δεν έχει καταφέρει να μπει και πάλι στο σπίτι, όπου μεγάλωσε. 

Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες δεν θέλουν να τρέμουν με την πρώτη ψιχάλα, έχουν την ανάγκη να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ CRETALIVE:

 

Διαβάστε επίσης:

Φάκελος Χερσόνησος: Ιστορίες που συγκλονίζουν!

Μεταβολή του καιρού: Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ