«Όχι» σε διόδια στον ΒΟΑΚ πέριξ του Ηρακλείου, λέει το Δημοτικό Συμβούλιο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Προχωρά η σύσταση Επιτροπής η οποία θα ζητά συγκεκριμένες νομικές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για το φλέγον αυτό ζήτημα

Μία συγκροτημένη πρόταση με νομικές δεσμεύσεις προετοιμάζεται να ζητήσει το δημοτικό συμβούλιο από την επόμενη κυβέρνηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να μπουν διόδια επί του νέου ΒΟΑΚ περιμετρικά του Ηρακλείου.

Βασική επιδίωξη του δημοτικού συμβουλίου είναι η συνάντηση, στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, όπως θα προκύψουν μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η απελθούσα κυβέρνηση κατά το παρελθόν έχει απορρίψει ρητά και  κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μπουν διόδια περιμετρικά του Ηρακλείου επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, όπως προκύπτει σύμφωνα με τη νέα χάραξη.

Ωστόσο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για το Ηράκλειο» κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ως νομικός, επανέφερε με εισήγηση του το φλέγον αυτό ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να υπενθυμίσει ότι «η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν θα μπουν διόδια επί του ΒΟΑΚ περιμετρικά του Ηρακλείου όμως τα λόγια δεν αρκούν. Στην απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων καθώς και στη σύμβαση παραχώρησης χρειάζεται νομικό κείμενο το οποίο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα αναφέρει ότι οι Ηρακλειώτες δεν θα πληρώνουν διόδια για να μετακινούνται από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο».

Επιπλέον το κυρίαρχο μήνυμα είναι ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε σε καμία περίπτωση τη διχοτόμηση της πόλης και τη σημερινή χάραξη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και απαιτούμε την κατασκευή παράπλευρων δρόμων για να εξυπηρετείται το αστικό κομμμάτι της πόλης» κατέληξε ο κ. Κουκιαδάκης.

koukiadakis sisamakis

Ο Ηλίας Λυγερός κατά την εισήγηση του ανέφερε ότι: «σε καμία περίπτωση οι Ηρακλειώτες δεν πρέπει να πληρώνουν διόδια για τη διέλευση επί του ΒΟΑΚ περιμετρικά του Ηρακλείου. Ο δήμος Ηρακλείου και το δημοτικό συμβούλιο θα το διεκδικήσει αυτό για μία λειτουργική και φιλική πόλη για τους δημότες. Απέναντι τους έχουν όλη την κοινωνία και θα έχουν επιπτώσεις αν δεν ταυτιστούν με την άποψη των δημοτών».

Ο Δημήτρης Βρύσαλης από την πλευρά του ανέφερε ότι: «πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε χαραμάδα που θα ανακουφίζει τους δημότες της πόλης».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά την τοποθέτηση του πρότεινε τη σύσταση Επιτροπής που θα εξετάσει τα επόμενα βήματα του δήμου Ηρακλείου μέχρι τις εκλογές επί του φλέγοντος αυτού ζητήματος.

Η κοινή εισήγηση του δημάρχου και του Ευριπίδη Κουκιαδάκη έγινε αποδεκτή από το Σώμα και έτσι προχωρά το δημοτικό συμβούλιο στη συγκρότηση Επιτροπής που θα προετοιμάσει την επίμαχη εναλλακτική πρόταση του δήμου Ηρακλείου ώστε η επόμενη κυβέρνηση να δεσμευθεί νομικά ότι δεν θα μπουν διόδια περιμετρικά της πόλης του Ηρακλείου.

 

Δείτε επίσης:

Οι “κόκκινες” γραμμές του Δήμου Ηρακλείου για τον ΒΟΑΚ

"Θα επιβληθούν διόδια στον ΒΟΑΚ και γύρω από την πόλη του Ηρακλείου;"
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ