Οι Φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο  Π.Ο.Υ. έχει αφιερώσει την ημέρα αυτή για το 2020 στους νοσηλευτές και στις μαίες.

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου αναφέρει:

"Η σημερινή ημέρα αποτελεί παγκόσμια ημέρα επαγρύπνησης για θέματα υγείας και εορτάζεται με απόφαση του Π.Ο.Υ. από το 1950. Η ημέρα παγκόσμιας υγείας βρίσκει τον πλανήτη μπροστά σε μια πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα πανδημία, αναδεικνύοντας στον υπέρτατο βαθμό τη σημασία που οφείλουν να προσδίδουν τα κράτη, οι κυβερνήσεις, οι πολιτικές, στην πρόληψη, τη μέριμνα, την καταπολέμηση της ασθένειας.

Σήμερα τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας είναι σοβαρά λαβωμένα, μετά από πολιτικές λιτότητας και περικοπών σε κάθε υγειονομική δομή της χώρας, σε κάθε επάγγελμα υγείας.

Ο φαρμακευτικός κλάδος, έχει υποστεί οικονομικά μέτρα που οδήγησαν σε μια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερη των πραγματικών αναγκών, επιφορτίζοντας επιπλέον τους ασθενείς με ολοένα και υψηλότερα ιδιωτική συμμετοχή στην περίθαλψή τους. Έχει υποστεί όμως και θεσμικά μέτρα, που συνετέλεσαν στην αποδιοργάνωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Ωστόσο η ημέρα αυτή δεν είναι ημέρα διαμαρτυρίας. Είναι ημέρα εορτασμού.

Παρά τις σοβαρότατες δυσκολίες που βιώνουμε στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων μας και τους εμφανείς κινδύνους που διατρέχουμε, όπως όλοι οι υγειονομικοί πρώτης γραμμής, οι φαρμακοποιοί συμμετέχουμε με τη θεσμική μας υποστήριξη.

Ο  Π.Ο.Υ. έχει αφιερώσει την ημέρα αυτή για το 2020 στους νοσηλευτές και στις μαίες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου καταθέτει με το παρόν δελτίο τύπου τα δημόσια συγχαρητήριά στους νοσηλευτές και τις μαίες του τόπου, που συνεχίζουν και αυτές τις δύσκολες ώρες να εργάζονται με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση και δηλώνει τη θεσμική υποστήριξη στα αιτήματά τους.

Αξιότιμοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες,

Σας ευχαριστούμε".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ