Οι γονείς του 12ου Γυμνασίου για το πρόγραμμα Erasmus

Οι γονείς του 12ου Γυμνασίου για το πρόγραμμα Erasmus

Το "ευχαριστώ" για την εμπειρία που βιώνουν τα παιδιά τους

Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus οι γονείς των μαθητών του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου αναφέρουν σε επιστολή τους:

"Ως γονείς των μαθητών -μαθητριών του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, που συμμετέχουν στην ομάδα "Erasmus" του σχολείου, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε από καρδιάς τις ευχαριστίες μας στο σύνολο του Συλλόγου Καθηγητών -τριών , αλλά και ιδιαιτέρως στην οργανωτική ομάδα του Προγράμματος "Erasmus" , για την εξαιρετική εμπειρία που βιώνουν τα παιδιά μας καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς χάρη στη δική τους πρωτοβουλία για την υλοποίηση αυτού του Προγράμματος.
   Ο κ.Παυλίδης, διευθυντής του σχολείου, αλλά περισσότερο ως μία "φιγούρα" πατρική και εμψυχωτική για οτιδήποτε δημιουργικό προτείνεται στο σχολείο,"ηγείται" και συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, το οποίο και αναβαθμίζει το εκπαιδευτικό αγαθό που προσφέρεται στα παιδιά μας.


Δίπλα του η κα Καθαράκη, συντονίστρια του Προγράμματος,που με εμμονή στη λεπτομέρεια,την οργάνωση και την ασφάλεια...κάνει αυτά τα Προγράμματα μία απίθανη...μα πιθανή πραγματικότητα για τα παιδιά, είτε όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, είτε όταν πρόκειται για φιλοξενία στη χώρα μας, όπως εκείνη που πραγματοποιήθηκε κατά τον μήνα Φεβρουάριο.
   Ήταν μία αληθινά εκπληκτική εμπειρία!!! Εργαστήρια μινωικής γραφής, εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Φόδελε, τις Αρχάνες,το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Κνωσό, τον Κούλε, συνάντηση με την Αντιδήμαρχο, κα Αρχοντάκη, στη Λότζια, θεατρικά εργαστήρια γύρω από αρχαίους ελληνικούς μύθους της Κρήτης,παρουσιάσεις δρωμένων,παραδοσιακοί χοροί, τραγούδι, διαλέξεις και ψηφιακά παιχνίδια ,με επίκεντρο πάντα τη χρήση της ελληνικής γλώσσας και το μπόλιασμα άλλων γλωσσών με το πλούσιο λεξιλόγιό της...Περίπατοι, κουβέντες... γνώση, παιχνίδι και διασκέδαση μαζί !!!
   Το σχολείο, λειτουργώντας σαν εργατικό "μελίσσι" και με αφορμή το Πρόγραμμα, δημιούργησε μία προϋπόθεση ουσιαστικού ανοίγματος προς την οικογένεια και την τοπική κοινωνία. Η συνεργασία αυτή,δημιούργησε μία σχέση "ζεστή" και αμφίδρομη...και συμπεριέλαβε όλους-ες μας, παιδιά, καθηγητές-τριές, γονείς,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσαμπά,ο οποίος και πρόσφερε τα δεκατιανά των παιδιών για μία ολόκληρη εβδομάδα φιλοξενίας με χορηγίες φούρνων της περιοχής μας, αλλά και με επιμέρους έξοδα του ιδίου.
    Η υποδιευθύντρια του σχολείου, κα Λεμονιά, είναι δυναμικά εκεί...σταθερή υποστηρίκτρια του Προγράμματος και δεξί χέρι της κας Καθαράκη, ενώ στο αριστερό της...βρίσκεται η κα Αγιομυργιαννάκη.Η υπέροχη "παντογνώστρια" και επιστημονική σύμβουλος,κα Μανετάκη, αλλά και η καταπληκτική κα Αραβιάκη, που κάθε μέρα ετοίμαζε ένα σωρό εδέσματα για τη φιλοξενία που υλοποιήθηκε και η οποία, ράβοντας για έναν ολόκληρο μήνα μινωικά κοστούμια, ταυτόχρονα εργαζόταν μαζί με την κα Αποστολάκη, προετοιμάζοντας με τα παιδιά μας, αθόρυβα,μα τόσο δημιουργικά... την απίστευτη τελετή έναρξης.Η τελετή μας συγκίνησε όλους-ες μας με την υψηλή αισθητική της,τις μινωικές και παραδοσιακές χορογραφίες,τις αναπαραστάσεις-συμβολισμούς, αποτυπώνοντας συμπυκνωμένα την ιστορία του νησιού μας!Δε θα θέλαμε να ξεχάσουμε την κα Χρονιάρη, που ήταν εκεί...πρόθυμη για όλες τις δουλειές που προέκυπταν, αλλά και την κα Σμπώκου, που σου σκαρώνει θεατρικά από το πουθενά!Η κα Πλουμάκη έβαλε χρώμα...ζωγραφίζοντας κάθε γωνιά του σχολείου και το έργο της συμπλήρωσαν αξιοθαύμαστα και συνεχίζουν να υλοποιούν ομάδα παιδιών απ' όλες τις τάξεις του σχολείου μας...κυριολεκτικά μεταμορφώνοντάς το!!!

     Γονέας μαθητή, που ως ελαιοχρωματιστής προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς,μα και μαθητές-τριες που συνέδραμαν στο βάψιμο του σχολείου,αλλά και άλλοι πολλοί γονείς που, είτε στο σχολείο με τη συμβολή τους σε εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, είτε κάποιοι μεταφέροντας πράγματα για τις δράσεις στο σχολείο, είτε φέρνοντας μια γιαγιά ένα έδεσμα για τον πρωινό μπουφέ, στο σύνολο τους οι γονείς... με τη γνήσια κρητική φιλοξενία στα σπίτια τους...προσέφεραν και προσφέρουν ο καθένας-μία με χαρά εκείνο που μπορεί, προκειμένου να λειτουργήσει αυτή η όμορφη "γιορτή" συνάντησης ανθρώπων διαφορετικών λαών...ως ένα δείγμα ανώτερης ποιότητας Παιδείας για τα παιδιά μας!
Ο  δε Σύλλογος Γονέων υπήρξε και υπάρχει ως σημαντικός αρωγός,επιδιώκοντας να εξασφαλίσει κονδύλι για τη βιντεοσκόπηση της τελετής έναρξης στην πρόσφατη φιλοξενία.
   Όμως τίποτε από αυτά δε θα συνέβαινε,αν τα παιδιά, με υπευθυνότητα και εργατικότητα, δε συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό σε αυτό το θαυμάσιο"ταξίδι", αλλά και αν...ο κ.Παυλίδης, η κα Καθαράκη, η κα Λεμονιά και το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, σε χρόνους και ρόλους πολύ πέραν του ωραρίου και των στενών τυπικών καθηκόντων τους...δεν υπερέβαλαν εαυτούς, με κοινό σκοπό την υλοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτού του Προγράμματος στο πλαίσιο του οράματος για ένα δυναμικό,σύγχρονο σχολείο εμπειριών και βιωματικής μάθησης, με πνεύμα ομαδικό, που εναρμονίζει τη Γνώση με την Τέχνη,τη συλλογική δουλειά και τα ταξίδια...με την ίδια τη σχολική και όχι μόνο...ζωή!
   Ευχαριστούμε από καρδιάς γι' αυτό το "σχολείο" που προσφέρετε στα παιδιά μας, αγαπητέ κ.Παυλίδη, εσείς και οι αξιόλογοι-ες συν...εργάτες-ιδές σας, σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων και το λοιπό βοηθητικό προσωπικό του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ