Οι γυναίκες που έστειλαν οι Κρητικοί στην Βουλή μιλούν για τις προτεραιότητές τους

Newsroom
Newsroom

Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη, Ελένη Βατσινά και Κατερίνα Σπυριδάκη συμφωνούν στα μεγάλα ζητήματα της Κρήτης τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης

Τέσσερις είναι οι γυναίκες που έστειλαν οι ψηφοφόροι της Κρήτης στο νέο Κοινοβούλιο, στο σύνολο των 16 βουλευτών του νησιού, ένα ποσοστό 25%, λίγο πάνω από τον μέσο όρο 23,3% του συνόλου των γυναικών που εξελέγησαν απ' όλη τη χώρα, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί βέβαια είναι ότι από τις 4 Κρητικές που συμμετέχουν στη νέα Βουλή, οι τρεις είναι νεοεισερχόμενες! 

Η... βετεράνος Ντόρα Μπακογιάννη, και οι "νέες" Σέβη Βολουδάκη, Ελένη Βατσινά και Κατερίνα Σπυριδάκη, μίλησαν στο Cretalive και τον Μάνο Μπανασάκη για τις προτεραιότητες που θέτουν για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο σε ότι έχει να κάνει με την Κρήτη και τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι συμφωνούν πως ζητήματα όπως οι υποδομές και ο τουρισμός είναι τομείς στους οποίους πρέπει να "σκύψουν" με μεγαλύτερη θέρμη κυβέρνηση και αντιπολίτευση. 

"Οι ανάγκες είναι πολλές και οι προσδοκίες είναι υψηλές", υπογραμμίζει με νόημα η βουλευτής Χανίων της Ν. Δ. κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Ακούστε τι δήλωσε:

Βουλευτής Χανίων της ΝΔ και η κ. Σέβη Βολουδάκη, που μπορεί να εκλέγεται πρώτη φορά, ωστόσο η Βουλή δεν είναι ξένη γι' αυτήν, κυρίως λόγω της πολύχρονης παρουσίας του αείμνηστου συζύγου της Μανούσου, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο. 
ΒΟΑΚ, Υγεία, Τουρισμός και σύνδεσή του με το αγροδιατροφικό κομμάτι του νησιού είναι, όπως αναφέρει, πρώτα στην ατζέντα της: 

 

Από το νέο "αίμα" που μπαίνει στο κοινοβούλιο η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. Ελένη Βατσινά, που εμφανίζεται αποφασισμένη να διεκδικήσει για το Ηράκλειο αλλά και ολόκληρη την Κρήτη. Αρχικός στόχος η ολοκλήρωση των έργων υποδομής, η στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ο "εξορθολογισμός" του τουριστικού προϊόντος:

«Αδικημένο» χαρακτηρίζει τον νόμο Λασιθίου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. Κατερίνα Σπυριδάκη, επισημαίνοντας και εκείνη ότι τα ζητήματα των υποδομών και του τουρισμού απαιτούν άμεσα λύσεις. Όπως αναφέρει εξίσου σημαντική είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη "εθνικής και υπεύθυνης πολιτικής, που να εξασφαλίζει στα άτομα με ειδικές ανάγκες όλα εκείνα που απαιτούνται για να μπορούμε να μιλάμε για μια ανεπτυγμένη κοινωνία συμπερίληψης": 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ