Οι μαθητές για την Κλιματική Αλλαγή

Newsroom
Newsroom

«Μαθαίνοντας και Διδάσκοντας για την Κλιματική Αλλαγή», EDU4CLIMA, ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Επίσκεψη στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Νοφαλιά και τον Κόμβο Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης στον Φινοκαλιά Λασιθίου

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, μαζί με τον Εμμανουήλ Σταυρακάκη, στέλεχος της ΠΔΕ Κρήτης, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 το παλιό Δημοτικό Σχολείο του Νοφαλιά και τον Κόμβο Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης στον Φινοκαλιά Λασιθίου και παρέστησαν στην έναρξη των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, που θα υλοποιήσει ο Σταθμός,το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Μαθαίνοντας και Διδάσκοντας για την Κλιματική Αλλαγή», EDU4CLIMA, που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

Την εκδήλωση συντόνιζε η Διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Αικατερίνη Κουραβέλου, και ο ερευνητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Καλυβίτης. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν και η καθηγήτρια Υπολογιστικής Χημείας Περιβάλλοντος και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μαρία Κανακίδου, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ04 της ΔΔΕ Ηρακλείου, Αθηνά Γκινούδη και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04 της ΔΔΕ Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΠ, Μαρία Καλαθάκη.

Νοφαλιάς Λασίθι Παιδιά Κλιματική Αλλαγή

Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν το παλιό Δημοτικό Σχολείοτου Νοφαλιά. Εκεί 13 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Νεαπόλεως μαζί με τους/τις συνοδούς καθηγητές/τριές τους παρακολούθησαν εκπαιδευτική δράση, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την επιστήμη και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Με τρόπο βιωματικό και μέσα από τη διενέργεια πειραμάτων, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα ευαισθητοποιήθηκαν επί του θέματος. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και όλοι/ες οι παρευρισκόμενοι/ες μετέβησαν στον Σταθμό Ατμοσφαιρικών Παρατηρήσεωνστον Κόμβο του Φινοκαλιά και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του από τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νοφαλιάς Λασίθι Παιδιά Κλιματική Αλλαγή

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτητο Ηράκλειο και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ