Οι μπουλντόζες "ζεσταίνονται" για εστιατόρια κι αυλές ... πάνω στο κύμα

Οι μπουλντόζες "ζεσταίνονται" για εστιατόρια κι αυλές ... πάνω στο κύμα

Προσωρινός ανάδοχος για τη μεγάλη επιχείρηση κατεδαφίσεων αυθαίρετων κτισμάτων αναδείχτηκε η ERGO Καλουδάκης

Το δρόμο της έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο παίρνει η συμβασιοποίηση της εκτέλεσης της μεγάλης επιχείρησης κατεδαφίσεων αυθαίρετων κτισμάτων που απλώνονται προκλητικά καταλαμβάνοντας αιγιαλούς και παραλίες της Κρήτης.  

Προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ERGO Καλουδάκης με έκπτωση 20%. Τα δικαιολογητικά συμμετοχής της εταιρείας στον διαγωνισμό μαζί με το σχέδιο της σύμβασης πρόκειται να ελεγχθούν από το αρμόδιο όργανο που θα κληθεί να δώσει το «πράσινο φως», ώστε να ξεκινήσει η εκτέλεση δεκάδων πρωτόκολλων κατεδάφισης  σε ολόκληρο το νησί. 

Πρόκειται για κτίσματα που προκαλούν το κοινό αίσθημα καθώς καταπατούν παράνομα και προκλητικά δημόσια έκταση σε αιγιαλό και παραλία και σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης εξηγεί ότι με την εργολαβία θα εκτελεστούν οι πρώτες 100- 120 περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί και για τις οποίες έχει εκδοθεί σχετικό πρωτόκολλο κατεδάφισης. Σύμφωνα με την ίδια η μεγάλη επιχείρηση κατεδαφίσεων θα ξεκινήσει από το νομό Λασιθίου όπου αθροιστικά έχουν καταγραφεί και οι περισσότερες παράνομες και πιο προκλητικές κατασκευές επάνω στον αιγιαλό και τις παραλίες.

Συγκεκριμένα όπως εξηγεί θα γίνουν κατεδαφίσεις στα βόρεια του νομού Λασιθίου σε κτίσματα που έχουν κατασκευαστεί με ευθύνη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό και αφορούν σε ξενοδοχεία καταστήματα εστίασης και γενικότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ υπάρχουν και κάποιες εντοπισμένες περιπτώσεις κατοικιών που έχουν επεκτείνει πέργκολες και αυλές επάνω στο κύμα. 

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ