«Οι οδεύσεις τυφλών δεν είναι πάρκινγκ»!

«Οι οδεύσεις τυφλών δεν είναι πάρκινγκ»!

Μενέλαος Μαρκοδημητράκης στο Livetalks:"Δυστυχώς η ισότητα στην πραγματική ζωή δεν βρίσκει εφαρμογή"

"Οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, είτε μερικώς βλέποντες, είτε τυφλοί, είναι ανάμεσα μας, αρκεί να τους...δούμε" τόνισε μιλώντας στο Livetalks ο  αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, Μενέλαος Μαρκοδημητράκης.

Με αφορμή την παράδοση επιτραπέζιων παιχνιδιών για συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο Ηράκλειο, ο κ. Μαρκοδημητράκης σημείωσε το αυτονόητο, ότι δηλαδή "οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι 2ης κατηγορίας, αλλά έχουν ίδια δικαιώματα, ακόμα και στο παιχνίδι, όπως όλοι"! 

"Δυστυχώς η ισότητα στην πραγματική ζωή δεν βρίσκει εφαρμογή" τονίζει ο αντιπρόεδρος, προσθέτοντας ότι "όλα είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού". Θέμα παιδείας και πολιτισμού είναι, όλοι εμείς να σεβόμαστε τουλάχιστον τις οδεύσεις τυφλών οι οποίες πολύ συχνά είναι κατειλημμένες από τραπεζάκια, μηχανάκια, αυτοκίνητα κ.α.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στη Λεωφόρο Κνωσού, όπου το φαινόμενο είναι πολύ συχνό ενώ ακριβώς σε αυτό τον δρόμο, χρειάστηκε .... ένας χρόνος (!!) για να απομακρυνθούν τρία δέντρα που εμπόδιζαν τις οδεύσεις, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Το "τέρας" της γραφειοκρατίας του δημοσίου, δείχνει δυστυχώς τα δόντια τους και στα θέματα υποδομών που αφορούν τους συμπολίτες μας με αυτά τα προβλήματα, καθώς τα αιτήματα γίνονται, η καλή θέληση υπάρχει, αλλά η λύση αργεί να δοθεί. 

"Σκοπός μας είναι οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης να βγουν στην κοινωνία, να μην αισθάνονται και να μην είναι αποκλεισμένοι. Δεν είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.., είναι τα παιδιά, οι γονείς μας, εμείς οι ίδιοι" σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκοδημητράκης. 

 

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Μενέλαου Μαρκοδημητράκη:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ