Οι προτάσεις για την έξοδο από το “αδιέξοδο” των Ενώσεων Ηρακλείου και Πεζών

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Οι προτάσεις για την έξοδο από το “αδιέξοδο” των Ενώσεων Ηρακλείου και Πεζών

Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΗ

Του Αντώνη Παντινάκη

 

Δύο προτάσεις για την έξοδο από το “αδιέξοδο” των Ενώσεων Ηρακλείου και Πεζών, κατατέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΗ.

Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, και ο ευρωβουλευτής Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, που άκουσαν προσεκτικά τα παρακάτω αιτήματα:

1) Να δοθούν προκαταβολές, άνω του 90% από την απόσταξη κρίσης, από τα εγκεκριμένα αποθέματα

2) Να δοθεί μία άτοκη χρηματοδότηση στις δύο Ενώσεις (Ηρακλείου και Πεζών), βάσει τιμολογίων και επί πραγματικών τιμών.

Στην σύσκεψη παρέστη και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης. Εκπροσώπηση είχαν και οι βουλευτές Χάρης Μαμουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Βασίλης Κεγκέρογλου (Κίνημα Αλλαγής) και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Συμφωνήσαμε ότι οι δύο Συνεταιριστικές Οργανώσεις πρέπει να στηριχθούν” συμπέρανε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης.

Η άτοκη αυτή χρηματοδότηση θα ενισχύσει οικονομικά τις Οργανώσεις για να πάρουν σταφύλια” εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στο Cretalive.

Τι εννοούμε όταν λέμε άτοκη χρηματοδότηση; Εννοούμε ότι ο κάθε παραγωγός που θα πάει τα σταφύλια του στην Ένωση Ηρακλείου και τα σταφύλια του κάνουν πχ 1.000 ευρώ, θα κόψει ένα τιμολόγιο, θα δώσει τον τραπεζικό λογαριασμό και τα χρήματα θα μπουν στο λογαριασμό του”.

Η φετινή χρονιά κρίνεται δύσκολη και από τις δύο Ενώσεις. “Ο μεγάλος μας προβληματισμός είναι πώς θα απορροφήσουμε σταφύλια από τους παραγωγούς” επισήμανε ο κ. Χιλετζάκης. “Είναι μία δύσκολη χρονιά. Και αυτή τη δύσκολη χρονιά, ζητάμε δίπλα μας όλους τους βουλευτές για να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, μετά από 10-15 μέρες που θα ξεκινήσει ο τρύγος”.

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ