Ομιλία για τις φυσικές καταστροφές στο 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Με ομιλητή τον Δρ. Χαρ. Φασουλά

Στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και δύο δράσεων που υλοποιούνται στο 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου κι εντάσσονται στις δραστηριότητες της Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, «Πρόληψη και ποιότητα ζωής» και «Πριν το πετάξεις, σκέψου!», όλοι παρακολούθησαν στο σχολείο, την περασμένηΠέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 ομιλία του Δρ Χαράλαμπου Φασουλά, Εφόρου των Εφοριών Γεωποικιλότητας και Παλαιοντολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Με αφορμή και τις πρόσφατες καταστροφές που υπέστη η χώρα μας από ακραία καιρικά φαινόμενα, μας μίλησε για τα φυσικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές από τους αρχαιοτάτους χρόνους έως και σήμερα: Σεισμούς, τσουνάμι, πλημμύρες, κεραυνούς. Παρουσίασε τα αίτια, τόνισε τις συνέπειες και υπέδειξε τρόπους προστασίας – αντιμετώπισης. 

 C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG-39c9722859b776b0021f43f2ca1ba54d-V.JPG

Μέσα από τη διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα ομιλία του κατέστη εμφανές ότι «η γνώση, η εκπαίδευση και η προετοιμασία είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στις φυσικές καταστροφές». 

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του κ. Φασουλά και είχαν την ευκαιρία να κάνουν γόνιμο διάλογο μαζί του, να ανταλλάξουν πληροφορίες, να διατυπώσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους. 

Εκ μέρους του κ. Σταματουλάκη, Διευθυντή του σχολείου, του Συλλόγου των Διδασκόντων και του συνόλου της μαθητικής κοινότητας ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φασουλά και ευχόμαστε να συνεργαστούμε και στο μέλλον, δοθείσης της ευκαιρίας".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ