Οργή και αντιδράσεις έκοψαν την προκλητική εκδήλωση

Οργή και αντιδράσεις έκοψαν την προκλητική εκδήλωση

Ήθελαν να τιμήσουν στα Χανιά τη «γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών»

Το γύρο της χώρας κάνει από χθες η είδηση αναφορικά με την προκλητική εκδήλωση που σχεδίαζε στην Κρήτη το «Σωματείο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» προκειμένου να τιμηθούν τα 80 χρόνια από την εισβολή των ναζί στο νησί.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, μάλιστα το θέμα έφτασε και εως τη βουλή, η επίμαχη εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει με τη συμμετοχή Ελλήνων, ματαιώθηκε όπως έγραψε χθες το cretalive, μια και καλή, με το Σωματείο θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να εκδίδει σχετική ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως σκοπός του ήταν να προωθηθεί η συντροφικότητα

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες επεσήμαναν σε όλους τους τόνους ότι ουδέποτε και από κανέναν δεν δόθηκε σχετική άδεια. παίρνοντας θέση για το θέμα.
 "Και μόνο η ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο διαδίκτυο αποτελεί ύβρη για την ιστορική μνήμη, την δημοκρατία και την ελευθερία"  σχολίασε στο Livetalks, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης ενώ την οργή του για την προσβολή σε βάρος της Κρήτης και του λαού της εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλός κόσμος καταδίκασε το γεγονός εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για την "ευκολία" με την οποία βεβηλώνεται η ιστορία του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι  ο σάλος προκλήθηκε μετά από σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο που ενημέρωνε ότι το εν λόγω Σωματείο θα φτάσει στην Κρήτη  τον προσεχή Μάιο για να τιμηθεί στα Χανιά η «γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών».

Δείτε επίσης

Ακύρωσαν την επίμαχη εκδήλωση μετά τις αντιδράσεις

Μετά τις αντιδράσεις "κατέβασαν" την αφίσα

Οργή για την προκλητική πρόθεση "εορτασμού" της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη

Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Στη Βουλή η προκλητική εορταστική εκδήλωση των Γερμανών

Αντιδρά ο Δήμαρχος Πλατανιά, για το προπαγανδιστικό υλικό "δράσεων μνήμης" Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ