Π. Μπαριτάκης: «Οριστική η λύση στο ΧΥΤΑ Βιάννου»

Newsroom
Newsroom

Επίσκεψη στον ΕΣΔΑΚ και συνάντηση με το Ζαχαρία Καλογεράκη για τον υποψήφιο δήμαρχο Βιάννου

«Το ζήτημα του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Βιάννου που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, οδεύει προς οριστική λύση». Αυτή η σημαντική είδηση για το Δήμο Βιάννου, προέκυψε, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου και επικεφαλής της Παράταξης «Βιάννος, Συμμαχία Προόδου» Παύλος Μπαριτάκης, μαζί με συνεργάτες και υποψήφιους Συμβούλους του, με τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ κ. Ζαχαρία Καλογεράκη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο κ. Μπαριτάκης, εγκρίθηκε η μελέτη που είχε γίνει το 2018 ενώ ο ίδιος ήταν τότε Δήμαρχος Βιάννου, για το Σταθμό Μεταφόρτωσης, ύψους 1.35 εκ. ευρώ. Ένα ποσό που περιλαμβάνει τις πάγιες εγκαταστάσεις του Σταθμού και το μηχανολογικό εξοπλισμό, ένα τράκτορα και τρία κοντέινερ μεταφοράς των απορριμμάτων στον τερματικό σταθμό που θα είναι στις εγκαταστάσεις του ΦΟΣΔΑ Χερσονήσου.

Παράλληλα ο κ. Μπαριτάκης ενημερώθηκε πως βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης η μελέτη ενός μεγάλου «πράσινου» σημείου στο Δήμο Βιάννου, ενώ μεταξύ των δύο πλευρών, τέθηκε τόσο το θέμα, που θα προχωρήσει μέσα από την κοινή συνεργασία, σχετικά με τη μελέτη αποκατάστασης του χώρου του ΧΥΤΑ, όσο και το θέμα της μελέτης επεξεργασίας γεωργικών αποβλήτων και υπολειμμάτων.

 «Είμαστε ένας αγροτικός Δήμος μεταξύ άλλων και ως εκ τούτου είναι μια από τις βασικές μας προτεραιότητες να δούμε πως θα διαχειριζόμαστε τα γεωργικά υπολείμματα», επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου.

Τέλος έγινε συζήτηση και για το ζήτημα της ανακύκλωσης στο Δήμο Βιάννου, που αποτελεί ένα θέμα δύσκολο, εξαιτίας του γεγονότος πως ο Δήμος είναι μια απομακρυσμένη περιοχή και θα πρέπει να διευθετηθούν μια σειρά από παράμετροι. Ένα θέμα για το οποίο ο κ. Μπαριτάκης σημείωσε πως:

«Η ανακύκλωση είναι ένα σημαντικό ζήτημα, που μας απασχολεί και μαζί με τον ΕΣΔΑΚ, θα δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε, προκειμένου να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ