Π. Ποϊράζη: "Ξέρουμε πια πολλά για τον εγκέφαλο του ανθρώπου"!

Π. Ποϊράζη: "Ξέρουμε πια πολλά για τον εγκέφαλο του ανθρώπου"!

Η διευθύντρια ερευνών στο Ινστιτούτο Mοριακής Bιολογίας και Bιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) στο ΙΤΕ μίλησε στο Livetalks για τις εξελίξεις στον τομέα των νευροεπιστημών

«Ξέρουμε πια πολλά σχετικά με τον εγκέφαλο του ανθρώπου, όχι όλα, αλλά πολλά! Αυτό που ακόμη προσπαθούμε να κατανοήσουμε είναι η ευφυία, όλα αυτά που αναζητούμε σήμερα για την τεχνητή νοημοσύνη» τόνισε μιλώντας στο LIVETALKS μια από τις κορυφαίες ερευνήτριες της χώρας η κ.Παναγιώτα Ποϊράζη ,διευθύντρια ερευνών στο Ινστιτούτο Mοριακής Bιολογίας και Bιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η κ.Ποϊράζη μίλησε για τις εξελίξεις στον τομέα των νευροεπιστημών και πως αυτές μπορούν πλέον να έχουν επιρροή στην καθημερινότητά μας, στην προσπάθεια της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας να λύσει τον γρίφο εκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και να απαντήσει τα μεγάλα θέματα της μνήμης και της μάθησης.

Αναφέρθηκε ακόμη στους φόβους της για το μέλλον από την χρήση που κάνουν οι νέοι και τα παιδιά στους υπολογιστές, τα τάμπλετ κλπ επισημαίνοντας ότι «το μεγαλύτερο θέμα είναι η έλλειψη προσοχής» και πως συνηθίζει ο εγκέφαλος σε αυτή τη διαδικασία. 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή της η κ.Ποϊράζη ανέλυσε τις μελέτες που τώρα κάνει το εργαστήριό της για την τεχνητή νοημοσύνη, μίλησε για τα άλματα που έκανε η επιστήμη τώρα με τα εμβόλια, ενώ με πολύ σεμνότητα αναφέρθηκε στην πορεία της από την προσφυγιά τη Κύπρου, τις δυσκολίες να σπουδάσει και πώς έφτασε σήμερα να είναι από τις κορυφαίες ερευνήτριες της Ελλάδας.

«Πραγματικά αισθάνομαι τυχερή αν και πίσω κρύβεται πολλή δουλειά και μόχθος» τόνισε.

Ακούστε τη συνέντευξη της κας. Παναγιώτας Ποϊράζη:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ