"Πάγωσαν" όλοι: Βγήκαν οι πρώτες απορριπτικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους!

Newsroom
Newsroom

Στο... δρόμο μένουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, τους οποίους αφορούν οι τρεις αποφάσεις - Στο πλευρό τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

"Πάγωσαν" σήμερα οι συμβασιούχοι στην Περιφέρεια Κρήτης, στο άκουσμα της είδησης ότι οι πρώτες τρεις αποφάσεις μετά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν, ήταν απορριπτικές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, και μάλιστα πριν από το Πάσχα!

Την ώρα, δηλαδή, που οι συμβασιούχοι σε Δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης είχαν λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις ότι η όποια απόφαση θα έβγαινε μετά το Πάσχα...

Το κλίμα, όπως είναι φυσικό, είναι βαρύ καθώς οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν ότι βρίσκονται στον "αέρα"!

Χάνουν τις θέσεις εργασίας τους οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, οι τρεις απορριπτικές αποφάσεις αφορούν σε συμβασιούχους εργαζόμενους στο δήμο Ηρακλείου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Ειδικότερα, πρόκειται για 37 συμβασιούχους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ στο δήμο Ηρακλείου, 6 συμβασιούχους εργαζόμενους στο Μηχανολογικό Ηρακλείου, το οποίο ως υπηρεσία υπάγεται στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και 4 συμβασιούχους από διάφορες υπηρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις εκδικάστηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου στις 24 Μαρτίου 2023 με τους συμβασιούχους να παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, με την σημερινή έκδοση της οριστικής απορριπτικής απόφασης, διακόπτεται πλέον η προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί από το δικαστήριο και η εργασία των συμβασιούχων σταματά από αύριο με τους εργαζόμενους να μένουν πλέον... στο δρόμο.

Σημειώνεται ότι σήμερα εκδόθηκαν οι εν λόγω τρεις απορριπτικές αποφάσεις ενώ αναμένονται περίπου 40 επιπλέον για τους συμβασιούχους εργαζόμενους και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.

Νέες κινητοποιήσεις στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Αύριο το πρωί έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ οι σύλλογοι εργαζομένων θα καλέσουν την Ολομέλεια την ΠΕΔ Κρήτης για να τοποθετηθεί.

Μάλιστα, σήμερα, οι συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το ΕΚΗ, ξεκινώντας ένα διήμερο κινητοποιήσεων...

Ως εκ τούτου, η πόλη για δύο ημέρες μένει χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων, καθώς οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας συμμετέχουν κι αυτοί στις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, 24ώρη πανελλαδική απεργία για τη Μεγάλη Δευτέρα (10/4) εξήγγειλε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ/ΟΤΑ Νίκος Τράκας.

Στο πλευρό  των συμβασιούχων οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ 

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου, καθώς και των υπολοίπων Συλλόγων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, δίπλα στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων συναδέλφων τους, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι: 

«Οι εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, εργατοτεχνίτες, διοικητικοί υπάλληλοι, κινδυνεύουν οριστικά να χάσουν την εργασία τους.  

Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επιβεβλημένη, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η απομάκρυνσή τους θα σημάνει την αδυναμία των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. να επιτελέσουν τη λειτουργία τους και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους δημότες.

Μάλιστα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ληφθεί επιτέλους μια γενναία απόφαση για την οριστική επίλυση αυτής της κατάστασης στην οποία εδώ και καιρό έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι και να μονιμοποιηθούν στις θέσεις στις οποίες υπηρετούν.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δε φαίνεται να διαθέτει την απαιτούμενη πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση

Οι εργαζόμενοι, να μονιμοποιηθούν στις θέσεις στις οποίες υπηρετούν, εφόσον συντρέχουν ισχυροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν εκτός άλλων και τη δημόσια υγεία. Η επίλυση του ζητήματος απαιτεί πολιτική βούληση υπέρ των συμβασιούχων, την οποία η σημερινή Κυβέρνηση δεν διαθέτει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των συμβασιούχων υπέρ του δικαιώματός τους για σταθερή και μόνιμη  εργασία και απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή εργασιακής ομηρίας».

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

"Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου βρέθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων – συμβασιούχων σε Δήμους και Περιφέρεια, για να σταματήσει η ομηρία τους και να κερδίσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Ο αγώνας τους είναι και αγώνας όλων των εργαζομένων του Νομού μας που παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ενάντια στην ανασφάλεια και στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, όπως και τα εργατικά σωματεία και τους φορείς να στηρίξουν με κάθε μέσο τον αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων.

Είμαστε μαζί τους και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για :

-Καμία Απόλυση εργαζομένου

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους με μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου, σε αορίστου".

Δείτε επίσης:

Πολυπληθής συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων - Χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων το Ηράκλειο

Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων από τους συμβασιούχους - Κανονικά η εκδίκαση

Στα "κάγκελα" οι συμβασιούχοι - Συμμετέχουν δυναμικά στην 48ωρη απεργία
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ