Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων από τους συμβασιούχους - Κανονικά η εκδίκαση

Newsroom
Newsroom

Το αδιαχώρητο μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου - Απορρίφθηκαν ένα ένα τα αιτήματα για αναβολή - Εν αναμονή της απόφασης για το εργασιακό τους μέλλον, χιλιάδες συμβασιούχοι

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί, από νωρίς το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, όπου αναμένονται εξελίξεις γύρω από το θέμα της παραμονής ή όχι στην εργασία, χιλιάδων συμβασιούχων σε ΟΤΑ και υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

dikasti

Οι πληροφορίες του Cretalive επιβεβαιώθηκαν και το αίτημα για αναβολή απορρίφθηκε. Έτσι, η εκδίκαση γίνεται κανονικά.

dikas

sym

Η αγωνία είναι έκδηλη. Αρκετοί συμβασιούχοι έσπευσαν αμέσως να ενημερωθούν για την ώρα εκδίκασης στο δικαστικό μέγαρο.

agonia

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη που μίλησε νωρίτερα στο Cretalive, η Περιφέρεια στηρίζει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, αν και το αίτημα για αναβολή, όπως προαναφέραμε, απορρίφθηκε.

sym

sym

sym

Όπως έγραψε ήδη  το Cretalive, τα νέα δεδομένα δημιουργήθηκαν από χθες, αναφορικά με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα είχαμε την εξέλιξη με την αναβολή.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλείου επρόκειτο κι αυτοί να ζητήσουν αναβολή με εντολή του ίδιου του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου, στη διάρκεια των καταθέσεων, ρώτησε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Βαρδαβά, γιατί ο Δήμος δεν προχώρησε σε προσλήψεις τόσο καιρό. Εκείνος απάντησε ότι το 2019 βγήκε σχετική προκήρυξη με τον όρο να έχουν απολυτήριο γυμνασίου όσοι ενδιαφέρονταν.

Ωστόσο, δε βρέθηκαν τόσοι υποψήφιοι κι έτσι η διαδικασία δεν προχώρησε όπως είπε. Τόνισε πάντως πως οι συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προειδοποίησε ότι εάν δεν παραμείνουν στις θέσεις τους και δεν γίνουν μόνιμες προσλήψεις, το καλοκαίρι τα σκουπίδια θα σχηματίσουν "βουνά" στο τουριστικό Ηράκλειο...

sym

Σύμφωνα με δικηγόρους των συμβασιούχων, ουσιαστικά, οι πελάτες τους θα παραμείνουν στην εργασία τους με προσωρινές διαταγές, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, η οποία όμως θα πάρει αρκετό χρόνο...

sym

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε διαφορετικοί δικαστές έχουν "χρεωθεί" τις δικαστικές υποθέσεις των ασφαλιστικών μέτρων 

Στο δικαστικό μέγαρο συγκεντρώθηκαν από το πρωί και μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι έχουν περιθώριο έως την 1η Απριλίου να καταθέσουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν όσα λένε στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν.

Στο πλευρό τους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, στέκεται δίπλα στους αγώνες των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου των Δήμων και της Περιφέρειας, Ηρακλείου, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, όπως τονίζει.

Αναλυτικά, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

"Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, απέδειξε με τον χειρότερο τρόπο, ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής (ΝΔ) όσο και των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) που συντάσσονται με τις οδηγίες της ΕΕ και συμφωνούν μεταξύ τους, μόνο δεινά μπορούν να επιφέρουν στον λαό. Είναι η πολιτική της υποστελέχωσης και των ιδιωτικοποιήσεων, του κέρδους, πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Είναι η ίδια πολιτική που επιλέγει την αποδυνάμωση και την συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών. Που έχει δημιουργήσει τεράστιες ελλείψεις σε οργανικές θέσεις και στους Δήμους του Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης. Όπου έχει δώσει δομές των δήμων σε ιδιώτες, αναπτυξιακούς οργανισμούς και εργολάβους. Χωρίς τελικά να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών, αλλά τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Όλο το αντεργατικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από την σημερινή και στηρίχτηκε από τις δημοτικές αρχές τόσα χρόνια, ποδοπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, έχει αναγκάσει τους συμβασιούχους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, να ζουν μια διαρκή ομηρία. Να εργάζονται με όλες τις μορφές «ελαστικής» εργασίας και να αποτελούν ένα «φτηνό» εργατικό δυναμικό για το μεγάλωμα της κερδοφορίας των λίγων.

Τελευταίο παράδειγμα της συνέχισης αυτής της πολιτικής, ώστε να συνεχιστεί, κεκαλυμμένα αυτή η ομηρία, είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε και στήριξε, μερίδα εργατικών σωματείων των ΟΤΑ Ηρακλείου, της απαράδεκτης πρότασης νόμου που κατέθεσε στη Βουλή για συζήτηση, Βουλευτής του Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και αφορά τη δημιουργία μητρώου αιώνιων συμβασιούχων! Νομιμοποιεί δηλαδή, την εργασιακή ομηρία, την ανασφάλεια και καθιερώνει την εργασία με ημερομηνία λήξης, χωρίς να εξασφαλίζει το αντικείμενο εργασίας ή τον φορέα απασχόλησης, το ύψος των αποδοχών ή την αναγνώριση προϋπηρεσίας.

Πρόκειται για εξόφθαλμη κοροϊδία, που απέχει πολύ από την τακτοποίηση των συναδέλφων συμβασιούχων και εδραιώνει την κατάργηση του δικαιώματος τους στη μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη δικαιώματα, και υποτάσσεται για άλλη μια φορά στις οδηγίες της ΕΕ και τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, να μην σκύψουν το κεφάλι και να ξεσηκωθούν, δίπλα στο σωματείο τους. Να αφήσουν στην άκρη σειρήνες που λένε ότι Δημοτική αρχή και Περιφέρεια είναι δίπλα στους εργαζόμενους και ότι στηρίζουν. Που καλλιεργεί την λογική του εφησυχασμού και της ανάθεσης σε σωτήρες. Αν στηρίζουν και στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια, γιατί με την πρώτη ευκαιρία ήταν απέναντι από τους εργαζόμενους και δεν ανέλαβαν ούτε μία πρωτοβουλία παρ’ όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί στα δημοτικά συμβούλια. Τα περί κροκοδείλιων δακρύων και επιστολών στην κυβέρνηση, όλοι ξέρουμε ότι γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Εδώ δεν χωράει να πατάς σε δύο βάρκες, είσαι ή με τους εργαζόμενους ή με την πολιτική της δημοτική αρχής και της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους όμηρους.

Άλλωστε, φωτεινό παράδειγμα που διαψεύδει όσους υποστηρίζουν ότι η στελέχωση των υπηρεσιών με συμβασιούχους είναι μονόδρομος, αποτελεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με την προκήρυξη 3Κ ως αποτέλεσμα των πολυήμερων κινητοποιήσεων του κλάδου.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Να τους τιμωρήσουν με όλους τους τρόπους. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ανακυκλώσιμα υλικά που σήμερα μας έχουν ανάγκη και μας κρατάνε και αύριο μας πετάνε στην ανεργία.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, πάντα στο πλευρό των συμβασιούχων, έδωσε τα προηγούμενα χρόνια, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει ασίγαστα τον αγώνα για μόνιμη, σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα. Δίνουμε τον αγώνα για την μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου, σε αορίστου, για να καλυφθούν πλήρως οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων στον νομό μας, με όλες τις απαιτούμενες δαπάνες να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ταμεία των δήμων που ήδη αιμορραγούν από την συνεχιζόμενη επί χρόνια αντιλαϊκή πολιτική τους".

 

Δείτε επίσης:

Νέα δεδομένα ενόψει της δίκης για τις δουλειές των συμβασιούχων

Στον "αέρα" 650 συμβασιούχοι στο Δήμο Ηρακλείου

Στο πλευρό των συμβασιούχων η Μαρία Καναβάκη- Τι απαντά στο δημοσίευμα του cretalive

Στηρίζουν τους συμβασιούχους στον δίκαιο αγώνα τους

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ