Παχιαδάκη στο Livetalks: "Στη βία η σιωπή δεν είναι χρυσός"

Παχιαδάκη στο Livetalks: "Στη βία η σιωπή δεν είναι χρυσός"

Τι λέει για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου

Η Σοφία Μπεκατώρου "έσπασε" τη σιωπή της ...και τα δεσμά της σκλαβιάς των γυναικών με το ταμπού του στιγματισμού: Τα στόματα έχουν αρχίσει κι ανοίγουν. Οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη, μιλώντας στο Livetalks χαρακτήρισε την συγκυρία "χρυσή ευκαιρία" για να αναδειχθούν όλα αυτά, "τα σκοτεινά σημεία" που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας.

 
Η κα Παχιαδάκη ελπίζει να ανοίξουν "χαραμάδες με φως" για να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε αυτή την "αθλιότητα", η οποία εξαπλώνεται και γιγαντώνεται και από την στάση μας, όταν κάνουμε πώς δεν βλέπουμε ή πώς δεν ακούμε τα περιστατικά κακοποίησης, που είναι ακριβώς δίπλα μας.
 
Οι πτυχές είναι πολλές, όπως κι οι πληγές για τις ψυχές που ταλαιπωρούνται. Χρειάζεται χρόνος επούλωσης. Η Σοφία Μπεκατώρου τώρα ένιωσε έτοιμη να μοιραστεί την τραυματική της εμπειρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις " δεν υπάρχει ούτε νωρίς ούτε αργά" υποστήριξε η κα Παχιαδάκη, χαιρετίζοντας την "πάρα πολύ σπουδαία κίνηση" της Ολυμπιονίκη, κίνηση η οποία βοηθά κι άλλες γυναίκες να βγάλουν από μέσα τους ο,τι τις βασανίζει. Η διαδικασία είναι εξουθενωτική. Ανασταλτικός παράγοντας είναι η νοοτροπία της στοχοποίησης, ο "ευτελισμός της συνείδησης".
 
"Στη βία η σιωπή δεν είναι χρυσός" είναι ο κανόνας ζωής της κας Παχιαδάκη, που εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την νέα υπόθεση κακοποίησης που καταγγέλθηκε και η οποία αφορά ένα 11χρονο κορίτσι.
 
Εν μέσω της πανδημίας, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες έχουν αυξηθεί ανησυχητικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κας Παχιαδάκη, στην πρώτη καραντίνα καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 30%, ενώ στην τωρινή είναι 20% πάνω.
 
 
Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου όλα αυτά τα χρόνια, έχει αναλάβει την ιερή αποστολή της ισχυροποίησης της θέσης των γυναικών, ώστε να καταφέρουν να πατήσουν και να σταθούν γερά στα πόδια τους.
 
Ακούστε το ηχητικό

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ