ΚΡΗΤΗ

"Το παιδί είναι ο στόχος" - Παράσταση διαμαρτυρίας και συναυλία για τη Γάζα, στη Σητεία

Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου στις 19:30 στην πλατεία της πόλης του Λασιθίου

γάζα σητεία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σητείας «ο Μύσων» , το Θέατρο της Σητείας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Σητείας και η Eπιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Γάζα  καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για αυτή τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης του Λασιθίου,  για τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

Η ανακοίνωση - κάλεσμά τους αναφέρει τα ακόλουθα:
"Τα τελευταία 24ωρα γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η επιχείρηση έρχεται να προστεθεί στις 588 ημέρες σφοδρών και πολύνεκρων επιθέσεων στην περιοχή με θύματα αμάχους, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά και να εντείνει την εφιαλτική κατάσταση.
Δύο εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν, τόνοι τροφίμων παραμένουν στα σύνορα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. για ανθρωπιστικά ζητήματα, προειδοποιεί  ότι 14.000 βρέφη στη Γάζα ενδέχεται να πεθάνουν.
    Επιβάλλεται να υπάρξει άμεσος τερματισμός των ισραηλινών βομβαρδισμών και των επιχειρήσεων εκκαθάρισης και ισοπέδωσης της Γάζας, του  βίαιου εκτοπισμού των κατοίκων της καθώς και των  παράνομων εποικισμών στη Δυτική Όχθη.  Άμεση θα πρέπει να είναι η επανέναρξη της ομαλής ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και ουσιαστικά βήματα για οριστική και δίκαιη επίλυση του ζητήματος.
    Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει τα γεγονότα στη Γάζα, στηρίζοντας ενεργά κάθε πρωτοβουλία για την κατάπαυση της βίας, την επιστροφή όλων των ομήρων και την έναρξη συνομιλιών, στη βάση των αποφάσεων του Ο.Η.Ε.,  μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και του Παλαιστινιακού κράτους, που θα πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα. 
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σητείας «ο Μύσων» , το Θέατρο της Σητείας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Σητείας και η Eπιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Γάζα  καλεί:
   • Τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές  και τους γονείς σε στη συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας- δράσεων –εικαστικών , θεατρικών-κλπ-  που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Σητείας  τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025 και ώρα 19:30 . 
Θα ακολουθήσει συναυλία με τα  συγκροτήματα:
   • Τσίτα Κόρδα.
   • Αφιλόξενο Σώμα 
   • Δημήτρης Λεκκάκης
                                                   

Image
γάζα σητεία συναυλία

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση