Παιδοψυχιατρική: Η προσέγγιση στον Αλ. Πατριανάκο, οι σπασμωδικές κινήσεις και η …λύση της εβδομάδας

Newsroom
Newsroom

Μετακινούν παιδοψυχίατρο από Αθήνα για τις ημέρες από 21 έως 27 Απριλίου

Στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Αλέξανδρο Πατριανάκο, με τη βαρύτητα του ονόματος και της επιστημοσύνης του, φέρονται να προσέφυγαν οι διοικούντες της υγείας στην Κρήτη για το τεράστιο θέμα που έχει ανακύψει με το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, αλλά οι προσεγγίσεις μάλλον ήταν αδιέξοδες.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από μέρους της 7ης ΎΠΕ Κρήτης έγινε μία επαφή με τον κ. Πατριανάκο προκειμένου να αποδεχθεί να αναλάβει τις επικοινωνίες με ιδιώτες παιδοψυχίατρους προκειμένου να τους πείσει- με το κύρος και της θεσμικής του ιδιότητας - να συνδράμουν στην επαναλειτουργία της Παιδοψυχιατρικής, σε επίπεδο ενδονοσοκομειακής νοσηλείας.

Ωστόσο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου δεν φάνηκε διατεθειμένος-όπως τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες-να εμπλακεί σε μία τέτοια διαδικασία όταν ανάλογες ενέργειες του παρελθόντος, δεν οδήγησαν πουθενά, παρά τις εγγυήσεις και τις ρητές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων. Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας, ανακυκλώνοντας το μοτίβο των σπασμωδικών κινήσεων, φέρεται να εξέδωσε απόφαση για άμεση μετακίνηση από την Αθήνα στην Κρήτη, ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, της παιδοψυχίατρου που είχε συνδράμει σε κάποιες εφημερίες τους προηγούμενους μήνες, πριν τη διακοπή της λειτουργίας της κλινικής.

Είναι διευθύντρια του ΕΣΥ που είχε αναλάβει να κάνει 8 εφημερίες το μήνα όταν στην κλινική υπηρετούσαν δύο Παιδοψυχίατροι. Τώρα, ως γνωστόν, έχει μείνει μόνο ένας και εκείνη παίρνει φύλλο πορείας για μία εβδομάδα, από τις 21 Απριλίου έως τις 27 του μηνός.

Πώς ακριβώς θα βοηθήσει, κανείς δεν ξέρει. Το βέβαιο είναι ότι αυτό που γίνεται είναι εντελώς προσωρινό και πρόχειρο. Ούτε λύνεται επί της ουσίας το θέμα της Παιδοψυχιατρικής κλινικής, ούτε όμως τιμά κανέναν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται γιατροί, οι οποίοι ενημερώνονται μόλις ένα με δύο 24ωρα πριν για την μετακίνηση τους εκτός του τόπου κατοικίας τους.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι αν υπάρξει κάποιο περιστατικό ανηλίκου με ένδειξη νοσηλείας, τότε θα αναζητηθεί και πάλι διαθέσιμη κλίνη σε νοσοκομείο εκτός Κρήτης, σε διαφορετική περίπτωση θα ζητηθεί «εντέλλεσθε» ώστε να ορίζεται εγγράφως πού και ποιος θα νοσηλεύσει τον μικρό ασθενή.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική παρέμβαση για το θλιβερό αδιέξοδο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ

Παιδοψυχιατρική: «Σκάνε» τα περιστατικά, ούτε λέξη όμως για το τι μέλλει γενέσθαι

«Εντέλλεσθε» στην …κλειστή Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ για 16χρονο που χρειάζεται νοσηλεία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ