Παιδοψυχιατρική: νέο "εντέλλεσθε" για 17χρονο κορίτσι που έκανε απόπειρα

Newsroom
Newsroom

Ανήλικοι αυτοκτονούν αλλά στην Κρήτη οι δομές είναι ανύπαρκτες!

Την ώρα που η κοινωνία στην ευρύτερη περιοχή της Σταλίδας και του Μοχού παρακολουθεί σοκαρισμένη την τραγωδία με την μοιραία πτώση της 17χρονης μαθήτριας από γέφυρα του ΒΟΑΚ, πληροφορίες του Cretalive.gr αναφέρουν ότι ένα άλλο κορίτσι, επίσης 17 ετών, μεταφέρθηκε από το Ρέθυμνο στο ΠΑΓΝΗ μετά από απόπειρα αυτοκτονίας!

Μάλιστα στην περίπτωση της υπήρξε σαφής ένδειξη για ενδονοσοκομειακή νοσηλεία στην …κλειστή Παιδοψυχιατρική κλινική δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες εκτός Κρήτης.

Πηγές ενημέρωσης ανέφεραν στο Cretalive ότι το κορίτσι θα νοσηλευθεί και πάλι με «εντέλλεσθε» του διοικητή του νοσοκομείου, όπως συνέβη και πριν λίγο καιρό σε άλλη περίπτωση ανήλικου, για το οποίο ο «επιστρατευμένος» παιδοψυχίατρος χρειάστηκε να κάνει 9 (!!) συνεχόμενες εφημερίες, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές.

Αυτή είναι η κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική στην Κρήτη εν έτει 2024. Ανήλικοι αυτοκτονούν ή προβαίνουν σε απόπειρες αυτοκτονίες και δεν υπάρχουν δομές κατάλληλα στελεχωμένες για να στηρίξουν αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους! Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Και αυτό δεν τιμά ένα κράτος που θέλει να λέγεται σύγχρονο.

Στο κόκκινο και η Ψυχιατρική, με πληρότητα 150% και Covid

Όμως και στην Ψυχιατρική Ενηλίκων η κατάσταση είναι τραγική, με την πληρότητα να έχει εκτοξευτεί στο 150%/. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά και την εκδήλωση κρούσματος ασθενή με Covid, χρειάστηκε να γίνει αναγκαστικά αναδιάταξη των χώρων-ένας θάλαμος έγινε μόνοκλινος-με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ασφυκτική. Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για μισό ράντζο. Τόσο δραματικές είναι οι συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ