Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ: Χωρίς εφημερεύοντα παιδοψυχίατρο σήμερα

Newsroom
Newsroom

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

"Για ακόμη μια φορά, η μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική της Κρήτης βάζει λουκέτο. Σήμερα 4/4, χωρίς καμία εφημερία παιδοψυχιάτρου, αφού ο μόνος εξειδικευμένος γιατρός της αδυνατεί να εφημερεύει 30 μέρες κάθε μήνα" - αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, τονίζοντας ότι "οι εξελίξεις αυτές δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία. Εργαζόμενοι και γονείς έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τη χρόνια υποστελέχωση και την αδικαιολόγητη παραμέληση αυτής της κλινικής. Η περίθαλψη παιδιών και εφήβων υφίσταται συνεχή αποδυνάμωση, ενώ οι υπηρεσίες υγείας προς τους μικρούς ασθενείς περιορίζονται"

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής κλινικής επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους. Δεν ανεχόμαστε να κλείνει η μοναδική δημόσια παιδοψυχιατρική κλινική, που πλέον θα λειτουργεί σαν εξωτερικό ιατρείο. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κλινική, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβαίνουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν! Οι οικογένειες θα αναγκαστούν να αναζητούν λύσεις είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε να μεταβαίνουν στην Αθήνα. 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί τα σωματεία και τους φορείς του Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης να προασπίσουν το δικαίωμα των παιδιών και των οικογενειών τους να έχουν δημόσια αναβαθμισμένη και πλήρως στελεχωμένη παιδοψυχιατρική κλινική και συνολικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας. Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ στην συγκέντρωση που οργανώνει το σωματείο μας την Δευτέρα 8/4, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, 13:00 στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ. 

Απαιτούμε:
• Να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.
• Άμεση, πλήρης στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
• Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με κίνητρα
• ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια
• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας

 

Δείτε επίσης:

Σύλλογος Φίλων Παιδοψυχιατρικής ΠΑΓΝΗ: Να μην τολμήσει να έρθει κανείς χωρίς λύσεις

Κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ για το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής

Καληνύχτα Παιδοψυχιατρική! Καμία προκήρυξη θέσης εντός του 2024

Κανένα "φως" για την Παιδοψυχιατρική - Το λουκέτο ... έρχεται

ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου: "Οι πολίτες και οι φορείς της Κρήτης δε θα επιτρέψουμε ένα ακόμη έγκλημα εις βάρος της Δημόσιας Υγείας"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ