Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διαδικτυακή υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών Ιατρικής

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διαδικτυακή υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών Ιατρικής

Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό

Στις 07 Οκτωβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 στην αίθουσα «Άγγελος Κρανίδη» της Ιατρικής Σχολής πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών της, του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

Λόγω της λήψης των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και την εξ αποστάσεως (ηλεκτρονική) συμμετοχή των πρωτοετών φοιτητών της.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης, με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές στην Ιατρική Σχολή, τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε μια όμορφη και εποικοδομητική ακαδημαϊκή χρονιά, με υγεία, συνεχή πρόοδο και υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις τους. Ανέφερε ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης εκπαιδεύει και προετοιμάζει γιατρούς με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας, όπου προάγεται η Ιατρική Επιστήμη διεθνώς και ετοιμάζεται η επόμενη γενιά κορυφαίων γιατρών και ερευνητών.

Τόνισε στους φοιτητές ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, που επικρατούν με την πανδημία του COVID-19, η Ιατρική Σχολή έχει αναπροσαρμόσει νέες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης καθώς και νέες τεχνικές μετάδοσης και εμπέδωσης της γνώσης. Τους κάλεσε ώστε όλοι μαζί, φοιτητές και καθηγητές, να συνδιαμορφώσουν, ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον, δημιουργικό, με αισιοδοξία, υπευθυνότητα και ασφάλεια. Κλείνοντας, τους διαβεβαίωσε ότι οι σπουδές τους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης θα δικαιώσουν την επιλογή τους, να σπουδάσουν εδώ στην Κρήτη. 

Ιατρική υποδοχή φοιτητών


Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν ο Συντονιστής της Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών, Καθηγητής κ. Δημήτριος Μαυρουδής, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών της Σχολής, ο Συντονιστή της Επιτροπής Διεθνών Ανταλλαγών, Επίκουρος Καθηγητής κ. Ιωάννης Ζαγανάς, όπου  παρουσίασε το πρόγραμμα ERASMUS και η Γραμματέας της Σχολής, κ. Ολυμπία Ξυλούρη, όπου παρουσίασε τις γραμματείες της Σχολής.

Στο τέλος της τελετής δόθηκε η δυνατότητα στους πρωτοετείς φοιτητές να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν τις απαιτούμενες απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούν στα πρώτα βήματα της φοιτητικής τους ζωής.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ