Παπανικολάου: "Η δημοτική αρχή Κοκολάκη παραβιάζει τη νομιμότητα για να δείξει έργο στους δημότες της Γόρτυνας"

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος

Σε ανακοίνωση της παράταξης "Γόρτυνα Νέα Εποχή" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αθανάσιο Παπανικολάου αναφέρεται:

"Σε «Βατερλώ» εξελίσσεται η αγωνιώδης προσπάθεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Γόρτυνας να «δείξει» έργο στους δημότες, καθώς δεν διστάζει να παραβεί ακόμα και το νόμο, για χάρη των εντυπώσεων.

Τελευταίο παράδειγμα, η υπόθεση με την απευθείας αγορά ακινήτου, στην κτηματική περιφέρεια της Κοινότητας του Αγίου Θωμά, της δημοτικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας, εκτός οικισμού και εκτός σχεδίου πόλης, για τη χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων για τους οικισμούς της Μεγάλης Βρύσης, Αγίου Θωμά και Πρεβελιανών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας, σε συνεδρίασή του στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 και παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Σώματος όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, προχώρησε στη λήψη της επίμαχης απόφασης αδιαφορώντας για την τήρηση της νομιμότητας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ακύρωσε την απόφαση 160/2023 του Δημοτικού Συμβουλίου της Γόρτυνας, μετά τον έλεγχο νομιμότητας που διενεργήθηκε από την αρμόδια αρχή. (20/9/2023, αρ.πρωτ. 9010).

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο υποψήφιος δήμαρχος Γόρτυνας και επικεφαλής του συνδυασμού «Γόρτυνα Νέα Εποχή, Πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου δήλωσε τα εξής: 

«Δυστυχώς για άλλη μία φορά η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν διστάζει να παραβεί ακόμα και του νόμους, προκειμένου να παραπλανήσει τους δημότες της Γόρτυνας και να επιδείξει έργο.

Αποφασίζουν χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και για την εντύπωση που δίνει ο δήμος Γόρτυνας σε όλες τις αρμόδιες αρχές που έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο και την τήρηση της νομιμότητας.

Κοιτώντας στα μάτια κάθε δημότισσα και δημότη της Γόρτυνας, δεσμευόμαστε πως από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως νέα δημοτική αρχή, θα λειτουργούμε με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια για το καλό του δήμου μας και των πολιτών του.

Για να οδηγήσουμε όλοι μαζί τη Γόρτυνα στη νέα εποχή, μακριά από τις σκοτεινές πρακτικές που πληγώνουν και αμαυρώνουν τον τόπο μας"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ