Τι απαντά ο Γιάννης Μαλανδράκης σε Κασσελάκη - Ντουντουνάκη

Newsroom
Newsroom

Με φόντο το ντιμπέιτ

Σε ανακοίνωση - απάντηση του, ο Δήμαρχος Πλατανιά κι εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μαλανδράκης στους ανθυποψηφίους του, κκ Κασσελάκη και Ντουντουλάκη, τονίζει:

"Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι από την ίδια παράταξη εκδόθηκαν δύο ανακοινώσεις, την ίδια μέρα, με αποδέκτη το πρόσωπό μου από δύο διαφορετικά άτομα: τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Ντουντουλάκη. Για οικονομία χρόνου η απάντησή μου απευθύνεται και στους δύο υπογράφοντες.

Κατ’ αρχάς είναι αποκαλυπτικό ότι ο κ. Κασσελάκης δεν αποδέχεται τον δημόσιο διάλογο, αλλά θέλει να μένει περιχαρακωμένος στους μονολόγους του, υποστηρίζοντας ότι μία δημόσια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων «δεν ωφελεί τους δημότες»! Έλλειμμα δημοκρατικότητας, ένδειξη αδυναμίας ή περιφρόνηση του εκλογικού σώματος; Ας το κρίνουν οι δημότες και ας το απαντήσει ο κ. Κασσελάκης. Εγώ παραμένω διαθέσιμος σε οποιαδήποτε πρόταση για δημόσιο διάλογο, γιατί πιστεύω ότι από μία τέτοια διαδικασία μόνο χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να βγάλουν οι πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την εκ νέου υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Πλατανιά, οι δεσμεύσεις που εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου, παλαιότεροι και νεότεροι, αναλαμβάνουμε όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναφορά στους δημότες του Δήμου Πλατανιά. Με εκείνους συνομιλούμε, εκείνους αφουγκραζόμαστε, γι' αυτούς εργαζόμαστε καθημερινά και σε αυτούς παρουσιάζουμε το έργο μας, ζητώντας και πάλι την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους, για να συνεχίσουμε να είμαστε χρήσιμοι και τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κασσελάκης είναι εκείνος που «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά και λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του! Τον Αύγουστο του 2023 όλα αυτά,  δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και μόλις 21 ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης συνδυασμών ! Θυμίζω επίσης στον κ. Κασσελάκη, σε περίπτωση που το έχει ξεχάσει, ότι ανακοίνωσα πως θα είμαι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά στις 12 Απριλίου 2023, έξι μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Αναγκαίες αυτές οι υπενθυμίσεις σήμερα, για να κρίνουν οι δημότες την αξιοπιστία των λόγων και τη βαρύτητα των δεσμεύσεων καθενός από εμάς.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του κ. Ντουντουλάκη, αρκεί να θυμηθεί κανείς τη σειρά των γεγονότων για να διαπιστώσει ότι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτει σήμερα όφειλε να τα έχει θέσει εδώ και καιρό στον εαυτό του. Θυμίζω ότι ο κ. Ντουντουλάκης ανακοίνωσε δημόσια, στις 2 Αυγούστου 2023, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά. Τότε δεν υπήρχε υποψηφιότητα Κασσελάκη. Μόλις 8 μόλις μέρες αργότερα -στις 10 Αυγούστου- ο κ. Ντουντουλάκης απέσυρε την υποψηφιότητά του, «διαλύοντας» στην ουσία τον συνδυασμό του. Μία ημέρα νωρίτερα, είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο κ. Κασσελάκης.

Αναρωτιέται, δήθεν, τώρα, ο κ. Ντουντουλάκης τι έπραξαν οι σύμβουλοί του; Μήπως αυτό για το οποίο όφειλε να αναρωτηθεί και να απαντήσει στους δημότες μας είναι το πώς και το γιατί ο ίδιος συμπράττει με εν ενεργεία Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μας, πρώην Αντιδήμαρχο, ο οποίος για εννέα συναπτά έτη ήταν μονίμως στο στόχαστρό του, κατηγορώντας τον συχνά με ανοίκειες εκφράσεις, ενώ τώρα είναι συνοδοιπόροι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο;

Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω, πάρα μόνο για θέματα που αφορούν τον απολογισμό των πεπραγμένων μας και τον σχεδιασμό που έχουμε δρομολογήσει για μια σειρά από μεγάλα και μικρά έργα και δράσεις.

Αυτά ενδιαφέρουν τους δημότες μας: το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας και όχι κάθε είδους προσχηματικές δηλώσεις και υπεκφυγές. Και η μέχρι σήμερα διαδρομή του καθενός μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη και εγγύηση για το πώς σκοπεύουμε να πορευτούμε από 'δω και στο εξής".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ